Magnesium bij hartkloppingen

Hartritmestoornissen en magnesium

Mijn ervaring met hartritmestoornissen en magnesium

Een te snelle hartslag, hartritmestoornissen of hartkloppingen kunnen heel vervelend zijn. Dit heb ik zelf jaren geleden al ondervonden. Ik had veel last van hartritmestoornissen maar ondanks de onderzoeken bij verschillende cardiologen werd het niet duidelijk waar de klachten vandaan kwamen. Daarom kreeg ik medicijnen voorgeschreven die ik op dagelijkse basis moest slikken. De klachten werden minder maar namen nooit helemaal af want af en toe kwam het toch terug.

Twee jaar lang ben ik de medicijnen blijven gebruiken tot ik in aanraking kwam met het magnesium mineraal. Niet de bekende magnesium tabletten die je overal kunt kopen maar pure olie en vlokken. Twee keer per week nam ik een magnesium voetenbad. In overleg met mijn huisarts ben ik de medicijnen gaan afbouwen en na een half jaar had ik geen last meer van hartritmestoornissen.

Inmiddels gebruik ik nog wekelijks magnesium niet alleen tegen hartritmestoornissen maar ook omdat ik me er goed, fit en energiek door voel.

Magnesiumrijk eten
Magnesiumrijk eten is belangrijk om een tekort te voorkomen

De invloed van magnesium op je hart

Magnesium speelt een belangrijke rol in ons lichaam. Het is namelijk betrokken bij veel verschillende lichaamsprocessen. Zo werkt het bij aan de energiestofwisseling, een goede hersenfunctie, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Het draagt ook bij aan de regulering van je bloeddruk, het cholesterolgehalte, bloedsuikerspiegel en de aanmaak van hormonen wat zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Het wordt dan ook niet voor niet vaker het ‘anti-stressmineraal’ genoemd.

Je hart is een spier die veel energie nodig heeft en ook kan reageren op stress. Wanneer je magnesium op peil is zijn je spieren ontspannen en is de energiestofwisselingen optimaal waar hartritmestoornissen veel minder snel een kans krijgen om op te treden.

Ontdek zelf wat magnesium voor jou kan doen met een van onze proefpakketten

Heb ik een magnesiumtekort?

Je zou kunnen zeggen dat magnesium alleen werkt wanneer je een tekort hebt aan magnesium. Maar dit is niet altijd zo. Een magnesiumtekort is namelijk niet makkelijk vast te stellen. En de ervaring leert dat mensen waarvan het lijkt dat ze geen tekort hebben toch veel baat kunnen hebben bij magnesium.

Ons voedsel is vaak namelijk niet meer toereikend, hierdoor nemen we wel magnesium op maar niet genoeg wat dus kan resulteren in klachten. Toch kunnen we met een aantal vragen al een indicatie maken of je kans hebt op een tekort of niet. Hiervoor raad ik je aan onze online magnesiumtekort test te doen.

Wat verhoogt het risico op een tekort aan magnesium?

De kans op een magnesiumtekort wordt verhoogd door onze eet- en leefstijl of medicijngebruik. Een aantal van de belangrijkste factoren vindt je hieronder.

  • Junkfood, suiker en frisdrank
  • Veel stress
  • Roken
  • Alcohol
  • Darmziekten
  • Diabetes
  • Medicijngebruik
  • Zwaar lichamelijk werk
  • Intensief sporten
  • Sauna bezoeken (regelmatig)
Verhoogd risico op magnesiumtekort door stress
Stress is een van de factoren die een magnesium tekort kan veroorzaken.

Wat zijn de symptomen van een tekort aan magnesium?

De symptomen bij een magnesiumtekort uit zich bij iedereen anders. Zo zullen sommigen zelfs een magnesiumtekort hebben zonder het te weten. Een belangrijk kenmerk waar veel mensen last van hebben bij een tekort is een trillend ooglid. Maar de symptomen zijn erg uiteenlopend, vandaar dat het vaak moeilijk is om de behoefte aan dit mineraal op te merken. Een aantal symptomen zijn:

  • Vermoeidheid
  • Trillend ooglid
  • Hoge bloeddruk
  • Hartkloppingen / Hartritmestoornissen
  • Tintelingen (vooral in handen en voeten)
  • Slapeloosheid
  • Duizeligheid
  • Krampen / samentrekken van spieren
  • Angst, stress en prikkelbaar
  • Overgevoelig
  • Depressieve gevoelens
  • Hoofdpijn
  • Concentratie problemen
  • Opgeblazen gevoel

Teveel magnesium en hartkloppingen?

Een teveel aan magnesium is vrijwel nooit schadelijk en wordt vrijwel altijd door de nieren weg gewerkt. Een teveel aan magnesium zorgt dus niet voor hartkloppingen, het is zelfs vaak het tegenovergestelde. magnesium kan namelijk helpen bij het voorkomen en verminderen van hartkloppingen. Hierover zijn al verschillende onderzoeken gepubliceerd. Mochten er bijwerkingen optreden dan blijft dit vaak beperkt tot een onschuldige vorm van diarree. Indien je een verzwakte nierfunctie of ernstige nierproblemen hebt raden we het gebruik van magnesium af. Dit komt doordat de nieren de magnesium niet kan verwerken en afvoeren waardoor een teveel andere klachten kan veroorzaken. Ook wanneer je klachten ervaart bij het gebruik van magnesium raden we altijd aan om contact op te nemen met een arts. Wanneer je constant een teveel aan magnesium gebruikt kan er een magnesiumintoxicatie ontstaan.

Magnesium olie en bad kristallen kunnen over het algemeen altijd bij medicijnen gebruikt worden. Hier zijn wel een aantal uitzonderingen op zoals antibiotica en bloedverdunners. Overleg dan altijd eerst met je arts of je magnesium kunt gebruiken.

Vragen of advies nodig?

Heb jij nog vragen over het gebruik van magnesium bij hartkloppingen of andere symptomen? Neem gerust contact met me op via het contactformulier, per mail of telefonisch. De contactgegevens vind je hier.

Magnesium bestellen

Wil je graag aan de slag met magnesium? Bestel dan ons proefpakket of het welnesspakket met gebruikersboek voor nog meer tips over het gebruik van magnesium. Twijfel je nog? Bekijk dan eens onderstaande video’s hoe magnesium ook toegepast bij onder andere personal training en fysiotherapeuten.

Personal Training en magnesium
Fysiotherapie en magnesium

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.