Magnesium bij spierkrampen

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen

Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander deel zich samentrekt en onder spanning komt te staan. Zo wordt het rusten en actief zijn binnen je spieren constant afgewisseld. Bij spierkrampen is dit niet meer het geval maar trekt de hele spier zich samen. Dit geeft een vervelend gevoel en kan heel pijnlijk zijn. Soms duurt de kramp een paar seconden maar het kan soms ook een paar minuten duren. Bij de werking van je spieren staan 2 belangrijke mineralen centraal: calcium en magnesium. Calcium zorgt ervoor dat je je spieren goed kunt aanspannen en magnesium zorgt er juist voor dat je je spieren kunt ontspannen. Als er voldoende calcium en te weinig magnesium in je lichaam aanwezig is, dan kunnen je spieren zich wel aanspannen maar niet ontspannen. De spieren blijven dan op een pijnlijke manier onder een constante spanning staan: dan ontstaat er kramp

Oorzaken van spierkrampen:

  • Te veel en te hard sporten
  • Te weinig vocht drinken
  • Te veel alcohol en koffie drinken, wat vocht onttrekt
  • Medicatie
  • Een tekort aan magnesium in je lichaam

Een magnesiumtekort treedt ook nog eens eerder op bij veel transpireren(vooral ook bij intensief sportbeoefening) Magnesium zorgt voor het afdrijven van melkzuren uit je spieren na inspanning en is hierdoor effectief tegen spierkrampen. Vooral sporters hebben hierdoor een verhoogde behoefte aan magnesium. Bij veel sporten vraag je meer inzet van je spieren, waar ook weer voldoende ontspanning tegenover moet staan. Om dit in balans te houden, is het belangrijk om je lichaam te voorzien van extra magnesium.

Helpt magnesium tegen kramp?

In de praktijk en uit onderzoek blijkt dat het toedienen van extra magnesium helpt bij het verminderen van krampen. Heb je (na het sporten) vaak kramp in je benen? Gebruik dan magnesium olie voor het direct ontspannen van de spieren. Smeer een ruime hoeveelheid magnesium op de plek van de kramp en masseer dit goed in.  Door het gebruik van magnesium olie/sprays versnel je dit en geef je je spieren vrijwel meteen verlichting. Magnesium heeft een zeer effectieve werking tegen kuitkrampen. Vooral sporters, zwangere vrouwen en ouderen hebben regelmatig last van nachtelijke krampen in de kuitspieren. Magnesium olie/sprays kunnen dan direct verlichting bieden en helpen om de kuiten weer te laten ontspannen.Smeer de olie met magnesium op de kuiten voor het slapen gaan op dagelijkse basis. Je zult merken dat de kuitkrampen snel zullen verdwijnen.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.