Magnesium olie voor sporters en sauna bezoekers

Sport intensief beoefenen is een topprestatie leveren en het vraagt veel van je lichaam, soms ook te veel. Soms krijg je als sporter last van kramp, spierpijn, blessures en vooral vaak vermoeide spieren. Sporters hebben extra magnesium nodig, omdat ze vaak intensief sporten, waardoor ze magnesium verliezen door transpiratie en omdat magnesium van belang is bij het spierherstel. Tijdens het sporten kan een magnesiumtekort zich uiten door (spier)krampen. Heb je vaak last van spierkramp? Dan zou je weleens een magnesium tekort kunnen hebben.

Over de combinatie van het mineraal magnesium en sporten zijn verschillende feiten en fabels online te vinden. Daarom hebben wij de drie belangrijkste feiten voor je op een rij gezet.

1. Je verliest magnesium door te transpireren (zweten)

Wanneer je zweet verlies je niet alleen water maar ook verschillende mineralen. Onder andere ook magnesium. Hoeveel magnesium je verliest is afhankelijk per persoon. Iemand die snel of veel transpireert zal dan ook meer magnesium verliezen. Omdat magnesium een rol speelt in vele verschillende processen in je lichaam, onder andere in het behouden van vloeistoffen is het belangrijk dat het op peil blijft.

2. Je hebt soms een grotere magnesiumbehoefte tijdens het sporten

Tijdens het intensief beoefenen van sport gebruik je veel energie. Daardoor kan magnesium sneller verbruikt worden om deze energie vrij te maken in je lichaam. Het hangt wel af hoe lang en intensief je sport. Ben je dus een intensieve sporter, dan kan deze behoefte dus groter zijn.

3. Magnesium is altijd goed voor je spieren of je nu sport of niet

Magnesium draagt bij aan het behoud van soepele en sterke spieren. Ongeacht of je sport, 30 of 80 jaar bent het maakt niet uit. Wanneer je veel sport vraag je uiteraard meer van je spieren. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te verzorgen. Daarom raden we ook altijd aan om ruim voldoende magnesium binnen te krijgen voordat je gaat sporten.

Magnesiumgebruik bij sport

  • Magnesium aanvulling twee uur vóór een sportprestatie geeft een verminderde kans op blessures en zorgt dat de spieren maximaal belast kunnen worden.
  • Magnesium aanvulling tijdens een sportprestatie zorgt voor verhoging van de prestaties en voorkoming van blessures.
  • Magnesium aanvulling na een sportprestatie bevordert herstel en ontspanning van de spieren.

Magnesium producten zijn goed voor lichaam en geest. Suppletie met magnesium verbetert de lichamelijke conditie en de sportprestaties, ook bij mensen die geen echt magnesiumtekort hebben.

Voor een gevoel van totale wellness en ontspanning gebruik onze puur zuivere Magnesium- producten.

Het beste product voor, tijdens of na het sporten is de magnesium olie. Gewoon even de spieren insmeren met magnesium olie, 15 minuten laten intrekken en je zult er al baat bij hebben. Wanneer je echt spierpijn of krampen hebt dan gelijk op het pijnlijke deel de olie insmeren, dit verschillende keren herhalen. Wanneer je na het sporten of een intensieve wedstrijd veel last hebt van de spieren, neem dan de badkristallen, en ga heerlijk ontspannen in een bad met badkristallen liggen. Je wordt beloond na het harde werken, een gevoel van totale ontspanning van je spieren. Ontspanning en wellness in je eigen huis.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.