Magnesium

Over magnesium

Magnesium, een helaas relatief onbekend, maar onontbeerlijk mineraal voor een goede gezondheid.
Net als calcium, zink of ijzer zorgt magnesium ervoor dat vitaminen hun werk kunnen doen in ons lichaam.

Magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze zorgen er vervolgens weer voor dat allerlei processen in ons lichaam goed verlopen. Magnesium behoort (evenals water en zuurstof) tot onze meest essentiële levensbehoeften. Het wordt daarom ook wel ‘de vonk van het leven’ genoemd. Behalve het aansturen van enzymen zorgt magnesium onder meer voor een goede werking van ons hart, vermindering van vermoeidheid, stevige botten en tanden, een goede samentrekking van onze spieren en een optimale prikkeling van ons zenuwstelsel. Tevens speelt het een belangrijke rol in het celdelingsproces.

Waar zit het in? 

Magnesium zit voornamelijk in groene groenten, noten, vlees, brood en andere graan- en melkproducten. Echter, als gevolg van bodemuitputting, gebruik van kunstmest, alsmede industriële voedselbewerking is de hoeveelheid magnesium in onze voeding helaas niet meer toereikend.

Oorzaken en klachten

Een magnesiumtekort kan de oorzaak zijn van de meest uitlopende klachten!

De kans is dus zeker niet ondenkbeeldig dat ook u een magnesiumtekort heeft. Een tekort, dat vaak zonder dat we het zelf weten, oneindig veel klachten kan veroorzaken, ook psychische klachten zoals:

 

  • Verminderde stressbestendigheid en verhoogde kans op overspannenheid, depressiviteit & burn-out.
  • Gebrekkig geheugen + concentratievermogen, evenals verwardheid + duizeligheid.

Iedereen heeft wel eens last van stemmingswisselingen, omdat je verdrietig bent,  uitputting , stress. Wanneer deze oorzaken voorbij zijn dan zijn de stemmingswisselingen meestal ook weg. Een depressie hebben is vaak veel ernstiger, depressieve personen voelen zicht vaak lusteloos, hebben concentratieproblemen, angstgevoelens etc.

Magnesium kan baat geven bij depressies, een goede magnesium voorziening brengt ontspanning en een goede nachtrust, verdrijft angstgevoelens en bouwt de serotonine in de hersens op die voor een beter humeur kan zorgen.

Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels én het goed functioneren van de spieren. Magnesium  geeft stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van spieren. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium in Nederland is 300 mg, maar de werkelijke magnesiumbehoefte kan sterk variëren dit is namelijk sterk afhankelijk van verschillende factoren.

 

Deze factoren zijn  leeftijd, geslacht, zwangerschap, beroep, sport, voedingsgewoonten, leefwijze en medicijnen. In bepaalde situaties kan iemand per dag wel 600 tot 700 mg magnesium per dag nodig hebben.

 

Magnesium bevordert allerlei processen in je lichaam. Wanneer je een langdurig tekort hebt aan magnesium dan kunnen er ook lichamelijke klachten ontstaan. Zoals, stijve harde spieren, krampen, chronisch vermoeid, te lange hersteltijd na het sporten, hoofdpijn, etc.

Wist je dat:

Wanneer je magnesium op dagelijkse basis gaat gebruiken dit vrijwel meteen de slaap en het vermogen om met stress om te gaan verbeterd?
 

Teveel aan Calcium 

Magnesiumtekort heeft ook een effect op je spieren. Ook hier zorgt een tekort aan magnesium dat het calcium “teveel zijn werk kan doen” en dat is zorgen voor het samentrekken van de spieren. De tegenpool magnesium zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, maar als je lichaam te weinig magnesium krijgt, kunnen je spieren onvoldoende ontspannen. Het gevolg hiervan kan zijn dat je stijve spieren en spierkrampen krijgt. 

Magnesium aanvullen

Een magnesiumtekort kan worden aangevuld met supplementen zoals: tabletten, oliën, sprays en badkristallen. Echter, bijna 80% van de werkzame stof uit een tablet of capsule gaat verloren in het darmstelsel. Daarom adviseren wij geen tabletten of capsules te gebruiken, maar producten die rechtstreeks worden opgenomen door het lichaam zoals een olie, spray of badkristallen.

Een lange persoonlijke zoektocht bracht ons zelf bij deze supplementen. Het betreft supplementen die 100% natuurlijk zijn en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bovendien zijn ze vrij van toxische en/of andere belastende ingrediënten én niet op dieren getest! Onze supplementen brengt u aan op de huid of gebruikt u in een voet- of ligbad. Zo zorgen ze voor een optimale aanvulling van uw magnesiumtekort. Bent u geïnteresseerd? Ga dan naar onze webshop op deze site. We wensen u alvast een weldadige werking!

Onze laatste nieuwe producten

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.