Gebruiksaanwijzing

Dosering en gebruik Zechstein magnesium badkristallen

Onze magnesium badkristallen bestaan uit 47% magnesiumchloride en water, die uitstekend oplossen in het water.

Voetenbad

 • Neem een teiltje of voetenbad (geen elektronisch voetenbad gebruiken)
 • De voeten moeten tot aan de enkels worden ondergedompeld in het voetenbad.
 • Warm water van ongeveer 37 graden celsius.
 • Voor normaal onderhoud van uw magnesiumbalans adviseren wij twee keer per week een voetenbad met ongeveer 150 tot 200 gram badkristallen.
 • Op 4 liter water heeft u minimaal 125 gram badkristallen nodig.
 • De duur van het voetenbad moet minimaal 20 minuten zijn.

Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat de magnesium goed wordt opgenomen. Na het voetenbad kun je de magnesium afspoelen maar dit hoeft niet, je kunt de magnesium ook laten intrekken, alleen voelt het plakkerig of stroef aan, dit zij de zouten die achterblijven op de huid.

Een regelmatig voetenbad is een effectieve manier om uw magnesiumbalans op peil te houden, het werkt ontspannend en de afvalstoffen worden via de huid afgevoerd.

Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetenbad.

Ligbad

Een normaal ligbad bevat ongeveer 120 liter water

 • Aanbevolen hoeveelheid voor 120 liter 2% oplossing dat wil zeggen ongeveer 2 Kg magnesium badkristallen.
 • Warm water van ongeveer 37 graden celsius.
 • De duur van het ligbad moet minimaal 20 minuten zijn, optimaal is 45 minuten.

Hoe vaak ligt aan de persoonlijke behoefte en aan het magnesiumtekort. Bij een tekort aan magnesium lieftst 1x per week. Heeft men een ernstig magnesiumtekort dan wordt aangeraden een ligbad van 120 liter water met 4 Kg magnesium badkristallen ( 4% oplossing) minimaal 2 ligbaden per week daarna overgaan op 1x per week.

Na een bad is uw huid glad en zacht en voelt u zich ontspannen en heeft u meer energie

Dosering en gebruik Zechstein magnesium olie

Magnesiumolie is uitermate geschikt om snel en effectief via de huid op te nemen. De voeten, oksels en buik zijn de beste plekken voor magnesiumopname. Bij stijve spieren of gespannen spieren of krampen de olie gelijk op de plek behandelen.

 • Dagelijks 15 tot 20 sprays op de huid sprayen
 • 2 sprays per 10 Kg, dus weeg je 80 Kg dan 8 x 2 sprays = 16 sprays, dan krijg je in totaal 240 mg per dag binnen. 1 spray bevat 15 mg magnesium.
 • De maximale hoeveelheid van 350 mg magnesium niet overschrijden zonder met een deskundige te overleggen.
 • Inwerktijd 10-15 minuten
 • Afspoelen indien gewenst

Tinteling en warm gevoel zijn normaal, dat wil zeggen dat de magnesium goed wordt opgenomen.

Wanneer de magnesium teveel prikt eerst de huid vochtig maken dan sprayen. Bij dagelijks gebruik went de huid aan de magnesium en het prikken zal verdwijnen.

Als de huid warm is bv na het douchen of een inspanning wordt de magnesium het beste opgenomen.

Vermijdt contact met de ogen of mond of open wondjes.

 

Belangrijke informatie

Houdbaarheid magnesiumproducten 3 jaar.

Omdat de magnesiumbadkristallen water uit de lucht opnemen moeten ze droog en goed afgesloten bewaard worden. Sluit de zak goed af of bewaar de badkristallen in een afgesloten emmer of pot. Bewaar de kristallen in een niet te warme ruimte.

Mensen met een verzwakte nierfunctie of ernstige nierproblemen kunnen beter geen magnesiumsupplementen nemen omdat de nieren het magnesium niet afdoende kunnen afvoeren.

Bij een extraam lage hartslag geen magnesiumproducten gebruiken, bij twijfel over de combinatie met medicijnen altijd eerst een arts raadplegen.

Wanneer je allergisch bent, of men krijg uitslag of andere reacties zoals jeuk of irritatie dan onmiddellijk stoppen met de magnesiumproducten.

Wanneer men magnesium gebruikt via de huid kun je altijd medicijnen nemen maar er zijn altijd uitzonderingen, raadpleeg dan ook altijd een arts wanneer je er niet zeker van bent.

Raadpleeg altijd een arts wanneer je de volgende medicijnen gebruikt en magnesiumproducten wilt gaan gebruiken. Antibiotica, bloedverdunners.

Nooit de magnesium aanbrengen op open wonden of een beschadigde huid en contact met ogen en mond vermijden.

Wij gebruiken verpakking vrij van BPA en geschikt voor voedingswaren. Onze producten zijn niet op dieren getest.

Wij geven geen medische adviezen maar algemene richtlijnen, veel informatie is gebaseerd op medisch wetenschappelijke literatuur over magnesium in relatie tot gezondheid en welbevinden. Twijfelt u over het gebruik van magnesiumproducten raadpleeg dan altijd een arts of natuurgeneeskundige therapeut.

Het duurt enige tijd voordat de effecten van magnesiumsuppletie zich openbaren. Het eerste effect zal de ontspanning op de spieren zijn. Een duurzaam effect wordt vaak pas bereikt na 2-3 maanden.

Magnesium kan net zoals zuurstof en water geen voorraad aanleggen in ons lichaam.

Het lichaam gebruikt de magnesium die het nodig heeft en een eventueel overschot wordt via de urine of transpiratie uitgescheiden. Het wil dus zeggen dat we nooit een teveel magnesium in ons lichaam kunnen krijgen. Dus we moeten magnesium blijven gebruiken.