Hardlopen en magnesium

Krampen of spierpijn tijdens en na het hardlopen?

Magnesium voorziet je van energie, voorkomt spierpijn en krampen. Je uithoudingsvermogen wordt beter en je kan langer doorsporten.

Klinkt goed toch?
Probeer nu ons proefpakket!

€ 14,50

Langer doorsporten zonder spierpijn of krampen!

Nog niet overtuigd? Lees hieronder waarom magnesium belangrijk is en wat nog meer voordelen zijn!

Hardlopen en magnesium

Magnesiumverlies tijdens het sporten

Tijdens het sporten ga je flink transpireren en dan verlies je een hoop vocht en daarmee ook magnesium. Een tekort aan magnesium ontstaat niet zo heel erg vaak, maar wanneer je geregeld en langdurig sport heeft je lichaam wel meer behoefte aan extra magnesium. 

Niet alleen door langdurig sporten maar ook wanneer je stress en spanningen hebt, kan een tekort aan magnesium ontstaan. Je zult als hardloper of sporter rekening moeten houden dat je lichaam waarschijnlijk extra magnesium nodig heeft, wanneer je dit niet doet en je ontwikkeld een tekort aan magnesium zal je het risico lopen om last te krijgen van onder andere spierkrampen, vermoeidheid, misselijkheid, nervositeit en hartkloppingen.

Spierpijn en krampen

Hardlopers en sporters met een tekort aan magnesium merken dit meestal aan kramp in de spieren. De spieren kunnen bij een tekort namelijk bijvoorbeeld niet goed ontspannen en dit zorgt voor extreme spierpijn of krampen. Krampen of spierpijn is eigenlijk een vervelende pijn en het verhindert dat je niet gelijk door kunt sporten.

 

Voordelen

  • Magnesium aanvulling twee uur vóór een sportprestatie geeft een verminderde kans op blessures en zorgt dat de spieren maximaal belast kunnen worden.
  • Magnesium aanvulling tijdens een sportprestatie zorgt voor verhoging van de prestaties en voorkoming van blessures.
  • Magnesium zorgt ervoor dat je minder gespannen bent, een lagere hartslag hebt en beter kunt slapen.
  • Bij gebruik van magnesium betere ontzuring van de spiercellen na een intensieve training. Ontspanning van de spieren.
  • Wanneer je lichaam beschikt over voldoende magnesium zal je je krachtiger en energieker voelen. Je kunt je lichaam meer uitdagen en betere (sport)prestaties leveren.

Probeer het zelf

Is magnesium iets voor jou, of wil je het gewoon eens uitproberen om te kijken of het iets voor jou is? Bestel dan snel ons proefpakket! 

Dit proefpakket bevat:

€ 14,50

Langer doorsporten zonder spierpijn of krampen!