Hardlopen en magnesium

Krampen of spierpijn tijdens en na het hardlopen?

Tijdens het sporten ga je flink transpireren en dan verlies je een hoop vocht en daarmee ook magnesium. Een tekort aan magnesium ontstaat niet zo heel erg vaak, maar wanneer je geregeld en langdurig sport heeft je lichaam wel meer behoefte aan extra magnesium. 

Niet alleen door langdurig sporten maar ook wanneer je stress en spanningen hebt, kan een tekort aan magnesium ontstaan. Je zult als hardloper of sporter rekening moeten houden dat je lichaam waarschijnlijk extra magnesium nodig heeft, wanneer je dit niet doet en je ontwikkeld een tekort aan magnesium zal je het risico lopen om last te krijgen van onder andere spierkrampen, vermoeidheid, misselijkheid, nervositeit en hartkloppingen.

Magnesium voorziet je van energie, voorkomt spierpijn en krampen. Je uithoudingsvermogen wordt beter en je kan langer doorsporten.

Hardlopen en magnesium | City Run Roermond

Spierpijn & krampen

Herkenbaar?

Hardlopers en sporters met een tekort aan magnesium merken dit meestal aan kramp in de spieren. De spieren kunnen bij een tekort namelijk bijvoorbeeld niet goed ontspannen en dit zorgt voor extreme spierpijn of krampen. Krampen of spierpijn is eigenlijk een vervelende pijn en het verhindert dat je niet gelijk door kunt sporten.

 

Voordelen

Magnesium helpt bij hardlopen en sporten

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.