Magnesium tekort zee

Een magnesium tekort kan voortkomen uit zeer uiteenlopende oorzaken.Het kan te maken hebben met langdurig verhoogde stress, langdurig intensieve sporttraining, slechte voeding, een gebrekkige absorptie, alcoholgebruik, en langdurig gebruik van medicijnen.

Stresssituaties verhogen onze behoefte aan magnesium, bij een magnesiumtekort worden de zenuwbanen overprikkeld met als gevolg onrustig worden en nervositeit. Bij langdurige stress en te weinig voeding die magnesium bevat kan er een magnesium tekort ontstaan.Magnesium wordt het mineraal van de innerlijke rust genoemd het geeft een totale ontspanning aan de spieren en een rustgevend effect op lichaam en geest.

Bij intensieve sporttraining verbruikt het lichaam als gevolg van de verhoogde spieractiviteit aanzienlijk meer magnesium. Vooral ook door het toegenomen transpireren wordt er meer magnesium uitgescheiden. Wanneer er sprake is van langdurig intensieve sporttraining kan hieruit een magnesium tekort ontstaan.

Onze hedendaagse voeding bevat niet meer zo veel magnesium als vroeger. Dit komt doordat er minder mineralen in de grond zitten. Toepassing van insecten-en onkruidbestrijdingsmiddelen en kunstmest zorgen ervoor dat de planten die verbouwt worden niet meer zoveel magnesium bevatten als vroeger. Verder ziet onze hedendaagse voeding er niet meer zo goed uit, er wordt veel witbrood, fastfood, snoepgoed, cola etc gedronken en gegeten. Deze bevatten nog nauwelijks magnesium en door het vele eten van deze ongezonde voeding wordt het lichaam berooft van het mineraal magnesium.

Alcohol bevordert de uitscheiding van magnesium via de nieren, de gevolgen kunnen dan onmiddellijk merkbaar zijn. 1 of 2 glazen alcohol per dag kunnen al voldoende zijn om s’nachts krampen in de beenspieren te veroorzaken. Bij toenemend alcoholgebruik of bij chronisch alcoholisme gaat magnesium verloren als gevolg van een hogere afscheiding van lever en nieren.

Een magnesiumtekort kan ook veroorzaakt worden door het gebruik van sommige geneesmiddelen, bijvoorbeeld plakmiddelen, bloeddrukverlagende middelen, laxeermiddelen, antibiotica, en zo zijn er nog meer geneesmiddelen te vinden waardoor het magnesiumgehalte verlaagd wordt in het lichaam.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.