Magnesium tabletten

Waarom raad ik magnesium tabletten of capsules af?

Een magnesiumtekort kan aangevuld worden met supplementen zoals: tabletten, capsules, oliën en bad kristallen. Echter bijna 80 % van de werkzame stof uit een tablet of capsule gaat verloren in het darmstelsel. Magnesium opname via de huid zoals bij de olie en bad kristallen wordt rechtstreeks door de huid opgenomen en komen zo direct in de bloedbaan en in de cellen. Omdat de magnesium opgenomen wordt via de huid wordt het maag-darmkanaal niet belast en is de opname optimaal. optimaal! Het nadeel bij pillen is dat ze vaak veel vulmiddelen, kleurmiddelen en glansmiddelen kunnen bevatten en vaak zit er dan maar een klein beetje magnesium in die werkzaam is. Pillen worden niet optimaal opgenomen door het maag-darmkanaal soms maar 10 %. Magnesium tabletten kunnen diarree veroorzaken.

Waarom zou je dan deze tabletten nemen wanneer opname via de huid geen bijwerkingen geeft?

Opname via de huid kan door het smeren van olie alleen ervoor zorgen dat de huid gaat prikken. Maar wanneer je de huid vochtig maakt en daarna de huid insmeert met olie voel je het prikken niet meer. Wanneer je de olie vaak gebruikt merk je dat de magnesium goed wordt opgenomen en gaat de huid helemaal niet meer prikken. Opname via de huid betekent dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam via je huid vergroot. Het grote voordeel van opname via de huid, is dat je je maag-darmkanaal niet belast. De hinderlijke bijverschijnselen van magnesiumsuppletie via tabletten of capsules zijn hiermee verdwenen.

Magnesiumvlokken voeg je eenvoudig toe aan je bad. Behalve dat de magnesium via je huid wordt opgenomen, is het ook nog eens weldadig voor je geest. Heb je geen bad? Neem dan een voetenbad. Een half uurtje tot drie kwartier met je voetjes in het water en de magnesium wordt via je voeten opgenomen in je lijf.
Magnesium olie in handige sprayflacon van 150 ml of navulfles van 500 ml. Even sprayen, insmeren, en laten intrekken. Dit herhaal je 2 tot 3 keer per dag. Een super makkelijke manier of je magnesiumtekort aan te vullen.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.