Vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van het zonlicht. Dit gebeurt alleen als de zon voldoende kracht heeft en dat komt in ons land niet altijd voor, alleen op zonnige dagen van mei tot september tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Om dat vitamine D aan te kunnen maken moet men gedurende minimaal 20 minuten een groot deel van de huid blootstellen aan de zon.

Naarmate we ouder worden neemt de vorming van vitamine D in de huid af en ook de omzetting in het lichaam wordt minder.

De gezondheidsraad adviseert vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 extra vitamine D te slikken.

Gedurende je hele leven maak je bot aan en breek je bot af en tot ongeveer je 45e jaar maak je meer bot aan dan dat je afbreekt. Maar daarna wordt de botafbraak groter. De gezondheidsraad adviseert vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 extra vitamine D te slikken.Niet alleen is vitamine D belangrijk maar ook magnesium en calcium. Magnesium Calcium en vitamine D werken zijn zeer belangrijk voor elkaar. Lees ook. http://magnesium-producten.nl/calcium/

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.