Magnesium voor een goede nachtrust

Magnesium en slaap

Een groot deel van de mensen heeft vaak een magnesium tekort zonder dat ze het in de gaten hebben. Wanneer je lichaam de juiste hoeveelheid magnesium bevat bevorderd dit je stofwisseling, zorgt het voor een stabiele gemoedstoestand, verminder je stress, draagt bij aan je hart en botten maar zorgt ook voor een goede nachtrust.

Er zijn maar weinig mineralen die meer invloed hebben op ons lichaam hebben. Waarom magnesium ervoor kan zorgen dat jij beter slaapt? Dat lees je in deze blog!

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal voor ons lichaam. Het heeft invloed op meer dan 300 processen waaronder je spieren, zenuwen, immuunsysteem en je hart.

Wanneer je minder gevarieerd eet (ouderen) of medicijnen gebruikt die zorgen voor een verminderde opname van voedingsstoffen in je darmen dan behoor je tot de groep met een hogere kans op een tekort aan magnesium.

Dit kun je altijd aanvullen op een natuurlijke manier door magnesium rijk voedsel te eten (top 10 magnesium rijk voedsel) of door gebruik te maken van supplementen zoals magnesium olie & badkristallen.

Een betere nachtrust met magnesium

Melatonine is het slaaphormoon wat ons lichaam produceert. Magnesium werkt samen met Melatonine en zorgt voor een beter ritme. Hierdoor slaap je dieper en val je ook makkelijker in slaap.

Wetenschappers geven aan dat een magnesiumtekort in je systeem nadelige gevolgen heeft voor je slaapritme. Zo ervaar je vaak rusteloze nachten en wordt je sneller midden in de nacht wakker.

Slaapmiddelen werken vaak op een bepaald soort receptoren waardoor je in slaap valt. Magnesium doet dit ook maar dan op een 100% natuurlijke manier.

Geen problemen met slapen, maar wel rusteloze benen waardoor je vaker wakker schrikt? Magnesium kan ook hierbij een oplossing bieden en je nachtrust laten terugkeren.

Olie in plaats van magnesium pillen

Magnesium pillen moeten in je maag en darmen opgenomen worden waardoor het vaak langer duurt voor je er iets van merkt. Bij het gebruik van magnesium olie of badkristallen wordt de magnesium rechtstreeks opgenomen in je huid waardoor het bij spierpijn sneller effect zal hebben.

Interesse?

Neem een kijkje bij onze producten in de SALE!

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.