Magnesium voor een goede nachtrust

Een groot deel van de mensen heeft vaak een magnesium tekort zonder dat ze het in de gaten hebben. Wanneer je lichaam de juiste hoeveelheid magnesium bevat bevorderd dit je stofwisseling, zorgt het voor een stabiele gemoedstoestand, verminder je stress, draagt bij aan je hart en botten maar zorgt ook voor een goede nachtrust.

Er zijn maar weinig mineralen die meer invloed hebben op ons lichaam dan magnesium. Waarom magnesium ervoor kan zorgen dat jij beter slaapt? Dat lees je in deze blog!

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal voor ons lichaam. Het heeft invloed op meer dan 300 processen waaronder spieren, zenuwen, immuunsysteem en je hart zijn afhankelijk van magnesium.

Wanneer je minder gevarieerd eet (ouderen), medicijnen gebruikt die zorgen voor een verminderde opname van voedingsstoffen in je darmen dan behoor je tot de groep met een hogere kans op een tekort aan magnesium.

Magnesium kun je altijd aanvullen op een natuurlijke manier door magnesium rijk voedsel te eten (top 10 magnesium rijk voedsel) of door gebruik te maken van supplementen zoals magnesium olie & badkristallen.

Een betere nachtrust met magnesium

Melatonine is het slaaphormoon wat ons lichaam produceert. Magnesium werkt samen met Melatonine en zorgt voor een beter ritme. Hierdoor slaap je dieper en val je ook makkelijker in slaap.

Wetenschappers geven aan dat een magnesiumtekort in je systeem nadelige gevolgen heeft voor je slaapritme. Zo ervaar je vaak rusteloze nachten en wordt je sneller midden in de nacht wakker.

Slaapmiddelen werken vaak op een bepaald soort receptoren waardoor je in slaap valt. Magnesium doet dit ook maar dan op een 100% natuurlijke manier.

Geen problemen met slapen, maar wel rusteloze benen waardoor je vaker wakker schrikt? Magnesium kan ook hierbij een oplossing bieden en je nachtrust laten terugkeren.

Olie in plaats van magnesium pillen

Magnesium pillen moeten in je maag en darmen opgenomen worden waardoor het vaak langer duurt voor je er iets van merkt. Bij het gebruik van magnesium olie of badkristallen wordt de magnesium rechtstreeks opgenomen in je huid waardoor het bij spierpijn sneller effect zal hebben.

Interesse?

Neem een kijkje bij onze producten in de SALE!

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.

Speciale actie

Nu 1+1 gratis op verschillende magnesium producten!

Deze actie duurt nog maar:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.