Magnesium voor een goede nachtrust

Magnesium en slaap

Een groot deel van de mensen heeft vaak een magnesium tekort zonder dat ze het in de gaten hebben. Wanneer je lichaam de juiste hoeveelheid magnesium bevat bevorderd dit je stofwisseling, zorgt het voor een stabiele gemoedstoestand, verminder je stress, draagt bij aan je hart en botten maar zorgt ook voor een goede nachtrust.

Er zijn maar weinig mineralen die meer invloed hebben op ons lichaam dan magnesium. Waarom magnesium ervoor kan zorgen dat jij beter slaapt? Dat lees je in deze blog!

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal voor ons lichaam. Het heeft invloed op meer dan 300 processen waaronder spieren, zenuwen, immuunsysteem en je hart zijn afhankelijk van magnesium.

Wanneer je minder gevarieerd eet (ouderen), medicijnen gebruikt die zorgen voor een verminderde opname van voedingsstoffen in je darmen dan behoor je tot de groep met een hogere kans op een tekort aan magnesium.

Magnesium kun je altijd aanvullen op een natuurlijke manier door magnesium rijk voedsel te eten (top 10 magnesium rijk voedsel) of door gebruik te maken van supplementen zoals magnesium olie & badkristallen.

Een betere nachtrust met magnesium

Melatonine is het slaaphormoon wat ons lichaam produceert. Magnesium werkt samen met Melatonine en zorgt voor een beter ritme. Hierdoor slaap je dieper en val je ook makkelijker in slaap.

Wetenschappers geven aan dat een magnesiumtekort in je systeem nadelige gevolgen heeft voor je slaapritme. Zo ervaar je vaak rusteloze nachten en wordt je sneller midden in de nacht wakker.

Slaapmiddelen werken vaak op een bepaald soort receptoren waardoor je in slaap valt. Magnesium doet dit ook maar dan op een 100% natuurlijke manier.

Geen problemen met slapen, maar wel rusteloze benen waardoor je vaker wakker schrikt? Magnesium kan ook hierbij een oplossing bieden en je nachtrust laten terugkeren.

Olie in plaats van magnesium pillen

Magnesium pillen moeten in je maag en darmen opgenomen worden waardoor het vaak langer duurt voor je er iets van merkt. Bij het gebruik van magnesium olie of badkristallen wordt de magnesium rechtstreeks opgenomen in je huid waardoor het bij spierpijn sneller effect zal hebben.

Interesse?

Neem een kijkje bij onze producten in de SALE!

Stuur een berichtje!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, wil je graag meer informatie of ben je op zoek naar advies? Neem dan persoonlijk contact met op via WhatsApp!

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen

Anderen bekeken ook...

vitamine D3 ,magnesium olie, ouder worden

Vitamine D3

Wat is vitamine D? Vitamine D is de verzamelnaam van de 5 verschillende vitaminen D.De meest bekende zijn vitamine D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Het

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Wil je zelf de voordelen van magnesium ervaren?

Bestel nu ons voordelige proefpakket!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.