Vitamine D Supplement van het jaar 2022

Vitamine D - supplement van het jaar 2022

Vitamine D, de terechte winnaar                              

Met alle aandacht die er de afgelopen jaren is geweest voor het nut en het belang van vitamine D is het geen verassing dat vitamine D voor de tweede keer op rij de publieksfavoriet is. Naast het feit dat het één van de vitamines is waarvoor de Gezondheidsraad een suppletieadvies geeft voor het merendeel van de Nederlandse bevolking is deze vitamine ook veel in de media geweest vanwege zijn bijdrage aan de werking van het immuunsysteem. Werken aan het immuunsysteem is voor veel mensen belangrijk geweest de afgelopen tijd.

Belangrijkste reden voor het gebruik van voedingssupplementen; werken aan weerstand en ondersteuning immuunsysteem

In de verkiezing konden meerdere reden voor het gebruik van voedingssupplementen worden aangegeven. Bijna twee derde van de deelnemers (59%) gaf aan dat het werken aan de weerstand en het ondersteunen van het immuunsysteem de belangrijkste reden is voor hen om voedingssupplementen te gebruiken. 44% gaf te kennen dat zij het gebruik van voedingssupplementen ziet als onderdeel van een gezonde leefstijl. Verder liet een derde weten positieve effecten te ervaren bij het gebruik van voedingssupplementen.

Meer over vitamine D

Vitamine D wordt ook wel de zon-vitamine genoemd. De huid kan namelijk zelf vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. Dat is ook de reden dat niet iedereen in Nederland gedurende het jaar voldoende vitamine D binnenkrijgt. Zeker de afgelopen jaren met het vele thuiswerken en de Nederlandse zon die niet altijd krachtig genoeg is. Daarom adviseert de Gezondheidsraad bepaalde groepen om het hele jaar vitamine D supplementen te slikken (zie kader).

Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden en om de spierkracht op peil te houden. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor onze weerstand. Ook voor mensen die een winterdipje hebben of wat neerslachtig zijn, kan extra vitamine D ondersteuning bieden.

Vitamine D is een belangrijke vitamine. Mensen die een getinte huid hebben, weinig buiten komen, hun huid bedekken of weinig vis en zuivelproducten eten lopen risico om niet genoeg vitamine D binnen te krijgen. Vitamine D is belangrijk voor het in standhouden van sterke tanden en botten, het speelt een rol in de aanmaak van cellen en weefsels en zorgt mede voor een goede weerstand. Ook steeds meer studies laten zien dat vitamine D een rol speelt bij het verloop van infectieziekten zoals Covid-19. Wetenschappers en artsen riepen in 2020 al op tot een vitamine D suppletie advies voor de algemene bevolking. De Gezondheidsraad deelde echter hun standpunt niet. Zouden zij hun standpunt moeten heroverwegen?

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.