Stress is een overlevingsreactie van het lichaam, de spieren zijn gespannen, je bent paraat om te vechten, te vluchten of te bevriezen. Soms kan dit natuurlijk van levensbelang zijn. Wanneer deze paraatheid te lang aanhoudt, dus deze stress dan kan dit tot een burn-out leiden, en wanneer deze burn-out te lang aanhoudt dan kun je in een depressie belanden. Vaak heb je in het leven niet altijd een keuze in bepaalde situaties want sommige dingen gebeuren gewoon, je verliest je baan, je raakt een geliefde kwijt, er ontstaan ruzies, ziektes. Maar soms heb je wel een keuze, want iedereen heeft het tegenwoordig druk en doet er alles aan om maar mee te kunnen draaien in de maatschappij. Men wilt voldoen aan een ideaal beeld van iemand die alles aankan, maar dat leggen we ons vaak ook zelf op. Niet constant het ideaal beeld navolgen, gewoon proberen jezelf te zijn en gewoon af en toe eens NEE zeggen. Niet al het werk mee naar huis nemen maar proberen te ontspannen dat is heel belangrijk.

Stressituaties verhogen onze behoefte aan magnesium, bij magnesiumgebrek worden de zenuwbanen overprikkeld met als gevolg veel onrustige gevoelens en nervositeit. Stresshormonen ontstaan door stress, hierdoor wordt meer magnesium dan gebruikelijk uit de cel gepompt, hierdoor neemt de hoeveelheid magnesium sterk af. Als er te weinig magnesium in de cellen komt dan kunnen de zenuwcellen geen signalen meer verzenden en ontvangen. De symptomen van magnesiumgebrek zijn in het eerste stadium onspecifiek en worden gemakkelijk genegeerd. Soms nachtelijke beenkrampen, tintelend gevoel in handen of voeten of gevoelloosheid in armen of benen, soms gaat het na een tijdje weer over. Wanneer je naast deze klachten ook nog voortdurende moe bent of gespannen bent (stress hebt) dan kan men rekening houden met een magnesiumtekort.

Wanneer mensen veel stress hebben gaan ze naar de huisarts, deze kan hun medicijnen geven om rustiger te worden of ze geven adviezen, zoals veel wandelen, ontspanning en rust nemen. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Een natuurlijk middel zoals magnesium badkristallen en magnesium olie kan ook heel veel bijdragen aan stress. Het zijn puur natuur middelen, deze bestaan alleen uit magnesium en water. Magnesium geeft een rustgevende en kalmerende werking op het zenuwstelsel. Magnesium zorgt ervoor de het lichaam en geest weer ontspant, je wordt rustiger, krijgt meer energie, minder stemmingswisselingen. Magnesium zorgt dat alle spieren ontspannen. Vaak krijg je door stress ook stijve spieren, rugklachten, pijn in de nek en hoofdpijn.Gebruik onze magnesium bad kristallen en/of olie en ervaar zelf een totale ontspanning.

Een magnesium bad is pure ontspanning, vooral na een stressvolle dag. Het zorgt ervoor dat lichaam en geest ontspant en het geeft een diepe en ononderbroken nachtrust. 500-1000 gram magnesium bad kristallen in het bad strooien, het bad vullen tot het hele lichaam net bedekt is door het water, de temperatuur is ongeveer 37 graden Celsius, neem een ontspannen bad van ongeveer 20 minuten, licht afdrogen en wanneer je daarna naar bed gaat dan voel je een totale ontspanning en een diepe slaap.

Wanneer je geen ligbad kunt nemen of geen zin hebt dan kun je altijd een magnesium voetbad nemen, dit is een aangenaam alternatief voor het ligbad. 150 tot 250 gram magnesium bad kristallen in een teiltje met water doen, zorg dat er genoeg water in zit zodat de enkels bedekt zijn met water, de temperatuur van het water moet ongeveer 37 graden Celsius zijn, neem een voetbad van ongeveer 20 – 30 minuten.

Wanneer het lig-of voetbad geen optie is dan kun je het beste de magnesium olie smeren. De olie smeren op de plaatsen waar de spieren stijf en hard zijn, goed inmasseren en ongeveer 15 minuten laten inwerken. Daarna kun je met een vochtig washandje de resterende olie wegvegen. Soms krijgen mensen een prikkelend gevoel van de olie, of wanneer ze een gevoelige huid hebben kan de olie niet prettig aanvoelen. Maak dan eerst voor gebruik de huid vochtig met een washandje en smeer daarna de olie op de pijnlijke plaats.

Neem je medicijnen, ben je nierpatiënt, heb je ernstige hartklachten of twijfel je over het gebruik van magnesium overleg dan altijd eerst met een arts voor het gebruik van magnesium.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.