Magnesium gebruiken ! Vragen en antwoorden over Magnesium.(1.)

Magnesium gebruiken! Vragen en antwoorden over Magnesium en het gebruik van Magnesium. Soms zijn er klanten die vaak vragen hebben over magnesium en het gebruik van Magnesium. Wij zullen enkele vragen voor u beantwoorden.

Waarom moet ik Magnesium gebruiken het zit toch ook in onze voeding?

Normaal gesproken zouden we voldoende magnesium uit gezonde voeding moeten kunnen halen; er is veel plantaardige voeding waar magnesium in zit. Plantaardige voeding heeft echter als “nadeel” dat het groeit in aarde en dat het alleen de mineralen kan opnemen die in de aarde zitten. Zit er onvoldoende magnesium in de grond dan komt het ook niet in ons lichaam terecht. Ook wordt veel landbouwgrond bemest met kunstmest, hierin zit vaak alleen kalium, fosfor en stikstof, planten doen het hier goed op maar ze missen hierdoor wel allerlei vitamines en mineralen die ze uit de grond hadden moeten halen. Ook door bewerking van ons voedsel in de fabriek en verhitten van voedsel verdwijnt de magnesium uit gezonde producten.

Is teveel magnesium schadelijk?

Via de huid kan er géén overdosis magnesium ontstaan, het lichaam regelt de magnesiumopname heel nauwkeurig en een teveel wordt gewoon via de nieren afgescheiden. Het is de veiligste manier van magnesiumsuppletie.
• Mensen met ernstige nierproblemen/falen wordt ontraden om elke vorm van magnesium te gebruiken.
• Bij orale inname, pillen, poeders of vloeibaar, kunnen er bij extreem hoog gebruik wel problemen ontstaan.

Bij teveel gebruik kan een lichte diaree ontstaan.

Mijn huid prikt na het gebruik van de Magnesium kan dit kwaad?

Dit kan absoluut geen kwaad. Het is een vaker voorkomend verschijnsel bij mensen met een gevoelige huid en een magnesiumtekort. Wanneer de olie erg prikt dan kun je de huid van te voren iets vochtig maken, of erna even insmeren met olie. Misschien in het begin iets minder gebruiken en na een week kan je de concentratie langzaam verhogen totdat je huid eraan gewend is. Soms is het raadzaam alleen benen en armen in te smeren en de gevoelige plekken te vermijden.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.

Speciale actie

Nu 1+1 gratis op verschillende magnesium producten!

Deze actie duurt nog maar:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.