Matcha Tea
Matcha is een hele bijzondere thee afkomstig uit Kyoto, een regio in Japan. Deze groene thee heeft een zoetige en ook sterke umami smaak. Een zichtbaar verschil tussen Matcha en andere groene theesoorten: matcha is écht groen! Het wordt gebruikt voor het Japanse thee ceremonie en heeft een specifieke bereidingswijze nodig om de thee tot zijn recht te laten komen. Het maken van Matcha thee is een ideaal moment om een momentje rust te pakken en te genieten van een heerlijk, maar vooral ook gezond kopje thee.
Er bestaan vele soorten thee, ieder met zijn eigen positieve eigenschappen. Vele van deze theeën zijn echter geen echte theeën maar tisanes (kruidenthee). Echte thee, nog steeds zeer gevarieerd, wordt altijd gemaakt van de Camellia sinensis plant, ofwel de enige echte theeplant.
Matcha is gezond
Matcha is namelijk de gezondste thee die er bestaat. Het bevat de hoogste concentraties antioxidanten en polyfenolen (een soort antioxidant), twee belangrijke stoffen die een zeer positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Polyfenolen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen en hebben een ontstekingsremmend effect, werken (LDL-)cholesterol- en bloeddrukverlagend en verlagen het risico op de ziekte Alzheimer.
Deze vele gezondheidsvoordelen verkrijgt Matcha doordat het een geconcentreerde vorm van groene thee is. Normaal wordt thee van theebladeren getrokken, waarna de bladeren verwijderd worden uit het treksel, maar bij Matcha is dat niet het geval. De groene theebladeren worden bij het maken van Matcha verpoederd en vervolgens opgedronken waardoor je meer uit je thee haalt.