Top 10 magnesiumrijke voedingsmiddelen

Avocado's op tafel

Wist je dat magnesium is betrokken bij meer dan 300 processen in je lichaam? Dan weet je dus wel dat het een belangrijk mineraal is! Het helpt onder andere bij het behoud van sterke botten, minder spierkrampen, voorkomt spierpijn, zorgt voor een goede nachtrust en geeft je een fit en energiek gevoel. Daarom gaan we het vandaag voor hebben over magnesiumrijke voedingsmiddelen!

1. Pure chocolade

Yes, goed nieuws voor de chocolade liefhebber want pure chocolade bevat veel magnesium. Hoe puurder, hoe meer magnesium. In een chocoladereep met 70% cacao zit er ongeveer 160 mg magnesium. Maar ook in een gewone chocoladereep van pure chocolade zit al snel 75 mg magnesium. Maar dat is nog niet alles, pure chocolade bevat ook nog eens veel extra mineralen zoals ijzer, koper en mangaan en het bevat prebiotische vezels en gunstige antioxidanten wat zorgt voor een beter immuunsysteem.

2. Noten en zaden

één van de grootste magnesium bronnen zijn noten en zaden. Vooral de paranoten leveren een groot aantal mineralen voor je lichaam. Let er wel op dat je niet teveel paranoten eet want deze kunnen seleenvergiftiging veroorzaken. 2 van deze noten is al voldoende voor de dagelijkse hoeveelheid magnesium! Behalve paranoten zijn ook cashewnoten, amandelen en walnoten aanraders om magnesium binnen te krijgen.

Daarnaast kun je ook dagelijks wat lijnzaad of chiazaad door je yoghurt doen voor je dagelijkse hoeveelheid magnesium aan te vullen. Positief extraatje is dat noten en zaden behalve magnesium ook veel ijzer, vitamine E en vitamine B1 bevatten.

3. Vette vis

Vette vis is een ontzettend voedzaam voedingsmiddel. Niet alleen bevatten vissoorten zoals zalm en makreel zo een 15% van je dagelijkse hoeveelheid magnesium maar bevat het ook extra vitamine D en omega 3 visolie. Hierdoor is vis ontzettend gezond en verlaagd het de kans op chronische ziektes en hart en vaat ziektes.

4. Volkoren granen

Volkoren granen zijn net als noten en zaden een goede en grote bron van magnesium. Met je standaard meergranen boterham krijg je al snel ongeveer 30% van je dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen. Ook brood zoals roggebrood, tarwebrood en bruinbrood bevat veel magnesium maar ook B-vitamines, selenium, mangaan en vezels.

5. Soja producten

Je zou het misschien niet verwachten maar sojaproducten kunnen ook een rijke bron aan magnesium zijn. Sojaproducten worden veel gebruikt in producten zoals tofu en tempeh, maar wordt ook verwerkt in vleesvervangers. Zeer geschikt dus voor vegetariërs en veganisten. Daarnaast bevatten sojaproducten ook eiwit, onverzadigd vet, ijzer en vitamine B1, een zeer gezonde en bewuste keus!

6. Spinazie

vitamine A, vitamine C, vitamine K, ijzer en mangaan Spinazie is een bron van magnesium, wanneer je namelijk 200 gram spinazie kookt zit je al op 30% van de dagelijkse hoeveelheid magnesium. En alsof dat nog niet genoeg is bevatten veel bladgroenten zoals spinazie onder andere vitamine A, vitamine C, vitamine K, ijzer en mangaan.

7. Peulvruchten

van doperwten en bonen tot pinda’s (ja pinda’s zijn ook peulvruchten), ze bevatten allemaal een gezonde dosis magnesium. Het mooie aan peulvruchten is dat je ze op veel manieren kan toevoegen aan je voedingspatroon en tegelijkertijd je LDL-cholesterol ( Lage-Dichtheids- Lipoproteïnes wat een risico veroorzaken voor slagaderziekten) verlagen. Wat weer goed is voor de bloedvaten.

8. Bananen

Een van de meest gegeten fruitsoorten in de wereld en ook in Nederland. We weten allemaal dat bananen een bron van vitamine C en B6 maar ook veel vezels bevatten. Ze geven je dan vaak ook meteen energie. Daarnaast voorziet één banaan per dag je lichaam voor ongeveer 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium.

9. Avocado’s

De avocado is net als bananen een zeer voedzaam voedingsmiddel en een goede bron van magnesium. Een gemiddelde avocado bevat 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium. Daarnaast bevatten ze ook veel kalium, B-vitamines en vitamine K. Uitzonderlijk aan deze vrucht is dat ze ook veel gezonde vetten bevatten die gezond zijn voor het hart en is het een goede bron aan vezels.

10. Pindakaas

Je zou het niet zo snel verwachten, maar dit rijke magnesiumproduct herken je waarschijnlijk zelfs nog vanuit je kinderjaren. Pindakaas is namelijk niet alleen lekker maar bevat zo een 13% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium. Pindakaas is één van de makkelijkste voedingsmiddelen om toe te passen in je voedingspatroon, en bovendien uiteraard erg lekker!

Aan de slag

Nu je weet welke voedingsmiddelen zeer geschikt zijn voor je magnesium op peil te houden kun je aan de slag. Zorg ervoor dat je een gebalanceerd voedingspatroon opbouwt. Wanneer je een gebalanceerd voedingspatroon hebt en behoud zul je merken dat je je fitter en energieker voelt en vaak ook meer concentratie hebt.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen

Anderen bekeken ook...

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Wil je zelf de voordelen van magnesium ervaren?

Magnesium proefpakket - badkristallen inclusief magnesium olie

Bestel nu ons voordelige proefpakket!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.