Tekort aan Magnesium? Ontdek het zelf met de volgende vragen!

Magnesiumopname in het water

Beantwoord de volgende 10 vragen en ontdek of u een tekort heeft aan Magnesium.

Ben je 55 jaar of ouder en kun je minimaal 3 vragen met een ja beantwoorden dan heb je grote kans dat je een magnesiumtekort hebt.

1.Heeft u veel stress?

Stress kan een grote factor zijn in het veroorzaken van een magnesiumtekort. Stresssituaties verhogen onze behoefte aan magnesium, bij magnesiumgebrek worden de zenuwbanen overprikkeld met als gevolg veel onrustige gevoelens en nervositeit. Stresshormonen ontstaan door stress, hierdoor wordt meer magnesium dan gebruikelijk uit de cel gepompt, hierdoor neemt de hoeveelheid magnesium sterk af. Als er te weinig magnesium in de cellen komt dan kunnen de zenuwcellen geen signalen meer verzenden en ontvangen. De symptomen van magnesiumgebrek zijn in het eerste stadium onspecifiek en worden gemakkelijk genegeerd. Soms nachtelijke beenkrampen, tintelend gevoel in handen of voeten of gevoelloosheid in armen of benen, soms gaat het na een tijdje weer over. Wanneer je naast deze klachten ook nog voortdurende moe bent of gespannen bent (stress hebt) dan kan men rekening houden met een magnesiumtekort.

2. Gebruikt u veel suiker en andere zoete voedingsmiddelen?

Veel voedingsmiddelen bevatten suikers, denk eens aan alle zogenaamde gezonde koekjes en andere levensmiddelen. Ons eten is tegenwoordig voorbewerkt, bevatten veel vetten en suikers, onze voeding is al voorgebakken of kant en klaar. Geraffineerde suikers bevatten geen magnesium. Suikers zorgen ervoor dat magnesium via de nieren wordt uitgescheiden. Hoe meer zoet en voorbewerkte producten je eet hoe groter de kans wordt op een magnesiumtekort.

3. Bent u intensief sportbeoefenaar of saunabezoeker?

Sporters hebben extra magnesium nodig, omdat ze vaak intensief sporten, waardoor ze zouten, zoals magnesium, verliezen door transpiratie en omdat er tijdens het sporten stress hormonen worden gemobiliseerd met een verhoogd verbruik van magnesium tot gevolg. Er zijn aanwijzingen dat suppletie bij sporters tot minder spierkrampen leidt.

Meestal ligt er met sporten een piekbelasting aan ten grondslag of dat er tussen de sportmomenten te weinig hersteltijd zit. Niet alleen spieren, maar ook pezen, gewrichten en botten kunnen protesteren. Ook weten sporters dan het lichaam over voldoende magnesium moet beschikken willen ze het uiterste uit hun lichaam halen. Een voldoende dosis magnesium optimaliseert het energieverbruik, voorkomt krampen in de spieren, breekt melkzuren af, verhoogt het uithoudingsvermogen, beschermt tegen letsel en men heeft korter de tijd nodig om te herstellen na een intensieve sporttraining.

Intensieve Saunabezoekers transpireren heel veel en verliezen zo zouten, hierdoor kunnen ze ook een magnesiumtekort krijgen.

4. Heeft u last van pijn in de voeten, verkrampte of verstijfde spieren en nekkrampen?

Magnesium is een mineraal dat voor ontspanning zorgt van de spieren. Wanneer u veel last heeft van rusteloze benen, krampen in de benen, en stijve spieren dan is het goed mogelijk dat je een tekort aan magnesium hebt. Zonder magnesium zouden onze spieren in een constante staat van samentrekking zijn, dat geeft geen fijn gevoel.

5. Drinkt U veel alcohol?

Door het gebruik van veel alcohol, 3 glazen of meer per dag, wordt er meer magnesium afgebroken in de lichaamscellen. Studies tonen aan dat 30 % van de alcoholisten een magnesiumtekort heeft. Niet alleen een magnesiumtekort maar ook steeds meer een tekort aan vitaminen (bv vitamine D en vitamine B12) en andere mineralen.

6. Heeft u last van concentratiestoornissen of angst, depressie?

Magnesium producten kunnen effectief zijn om klachten van een milde tot matige depressie te verminderen. Wanneer je stress, burn-out klachten hebt of gewoon te druk hebt dan wordt de concentratie ook vaak minder. Door bepaalde omstandigheden in je leven, ziek worden, een dierbaar persoon verliezen of je baan kwijtraken kun je in een depressie raken. Magnesium kan ontspanning geven voor je hele lichaam en geest.

7. Bent u vaak s’ nachts wakker of kunt u slecht slapen?

Slecht slapen omdat je het te druk hebt dat komt ook vaak voor. Het belang van de heilzame werking van een goede nachtrust worden meestal pas opgemerkt wanneer deze uitblijft. Goed slapen is namelijk heel belangrijk omdat wij de ervaringen van die dag kunnen verwerken en onze geest rust kunnen geven. Heb je al veel geprobeerd om van de vermoeidheid af te komen? Heeft niets geholpen? Waarschijnlijk kun je dan een magnesium tekort hebben. Is het geen magnesium tekort dan kan het gebruik van magnesium toch uitkomst bieden omdat magnesium een ontspannende werking geeft. Het is bekend dat magnesium helpt bij vermoeidheid.

8.Drinkt u veel koffie, thee of andere cafeinehoudende dranken?

Drink je dagelijks veel koffie, thee of andere cafeinehoudende dranken dan heb je grote kans dat je een magnesiumtekort hebt. Ook als je veel koolzuurhoudende dranken en energiedranken drinkt kun je een magnesiumtekort hebben of krijgen.

9. Gebruikt u veel medicijnen?

Wanneer je veel medicijnen gebruikt kan het effect van deze medicijnen leiden tot een lager magnesiumniveau in onze lichaamscellen.

10. Neem je veel calcium in zonder magnesium?

Calcium en magnesium zijn twee mineralen die elkaar in ons lichaam nodig hebben in een bepaalde verhouding. Calcium kan zonder voldoende magnesium zijn werk niet doen! en andersom. De juiste verhouding calcium – magnesium is 2:1 . Magnesium zorgt samen met calcium en vitamine D voor de opbouw van gezonde botten. Wie alleen calcium en geen magnesium tot zich neemt benadeelt daarmee niet alleen het beenderenstelsel maar ook het hele lichaam. Het calcium dat wegens het magnesiumtekort niet door de botten kan worden opgenomen wordt in de bloedvaten en gewrichten opgeslagen en vormt daar afzettingen. Vitamine D3 is ook heel belangrijk bij inname van magnesium.

Oudere volwassenen zijn extra kwetsbaar voor een magnesiumtekort, het ouder worden (meestal slechter eten, slechter opname door het lichaam) stress, ziektes en medicijngebruik zorgen ervoor dat het magnesiumgehalte in het lichaam lager wordt.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.