Sport en spieren

Hardlopen en magnesium | City Run Roermond

Magnesium belangrijk bij sporten

Magnesium is een belangrijk onderdeel bij sporten. Sporten is een topprestatie leveren, veel vragen van je lichaam en soms ook te veel. Het maakt niet uit om welke sporters het gaat. Alle sporters zoals hardlopers, atleten, roeiers, handballers of volleyballers, wielrenners allemaal willen ze allemaal het uiterste uit zich halen.

Vrijwel iedereen die aan sport doet is wel eens over zijn fysieke grens gegaan en krijgt wel eens een overbelasting . Veel fysieke klachten zijn overbelastingsklachten als gevolg van overbelasting en/of een te snelle trainingsopbouw. Meestal ligt er met sporten een piekbelasting aan ten grondslag of dat er tussen de sportmomenten te weinig hersteltijd zit. Niet alleen spieren, maar ook pezen, gewrichten en botten kunnen protesteren. Ook weten sporters dan het lichaam over voldoende magnesium moet beschikken willen ze het uiterste uit hun lichaam halen.

Een voldoende dosis magnesium optimaliseert het energieverbruik, voorkomt krampen in de spieren, breekt melkzuren af, verhoogt het uithoudingsvermogen, beschermt tegen letsel en men heeft korter de tijd nodig om te herstellen na een intensieve sporttraining. Soms krijgen sporters last van kramp, spierpijn , blessures en vermoeide spieren. Sporters hebben extra magnesium nodig, omdat ze vaak intensief sporten, waardoor ze zouten, zoals magnesium, verliezen door transpiratie en omdat er tijdens het sporten stress hormonen worden gemobiliseerd met een verhoogd verbruik van magnesium tot gevolg. Er zijn aanwijzingen dat suppletie bij sporters tot minder spierkrampen leidt.

Wanneer kun je magnesium gebruiken

  • Magnesium aanvulling twee uur vóór een sportprestatie geeft een verminderde kans op blessures en zorgt dat de spieren maximaal belast kunnen worden.
  • Magnesium aanvulling tijdens een sportprestatie zorgt voor verhoging van de prestaties en voorkoming van blessures.
    Magnesium aanvulling na een sportprestatie bevordert herstel en ontspanning van de spieren.
  • Magnesium olie bij spierkrampen tijdens sportactiviteiten direct een ruime hoeveelheid olie op de verkrampte spiermassa aanbrengen en goed inmasseren, dan iedere keer de spiermassa strekken,wanneer de krampen niet over zijn dit nog enkele keren herhalen.

Wanneer men een spierverrekking heeft de magnesiumolie masseren op de huid en 15 minuten laten intrekken, dit kan zorgen voor een snel herstel en een aanvulling van de magnesiumopslag in het spierstelsel.

Bij overbelaste spieren en pijnlijke spieren kun je het beste in een bad gaan liggen met magnesium bad kristallen, ongeveer 20 minuten, dit ontspant de spieren. Een alternatief voor een ligbad is het voetbad met bad kristallen.

Magnesium olie helpt!

In het nieuwe boek, magnesium olie gebruikersboek, staan voorbeelden van sporters die magnesium olie gebruiken bijvoorbeeld een sportfietser klaagde na langere tochten altijd over hevige krampen in zijn benen, en stijve spieren in nek en schouders. Nadat hij de spieren van de benen en nek en schouders gemasseerd had met magnesium olie kreeg hij gelijk ontspanning in benen, nek en schouders.

Een sportieve wandelaar die veel bergwandelingen maakte, kreeg na de wandelingen steeds spierpijnen, nu neemt ze na de bergwandelingen een magnesium bad, de spierpijnen zijn voorbij.

Bij het gebruik van magnesium is het ook belangrijk om voldoende toevoer van overige mineralen, sporenelementen en vitaminen binnen te krijgen. Calcium, Magnesium en vitamine D3 hebben elkaar nodig.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.