Spierkrampen, hoe ontstaan ze en wat kan Magnesium ervoor betekenen

Vrouw met pijnlijk been door spierkramp tijdens hardlopen

Je herkent het gevoel vast wel, een pijnlijk gevoel in je been, armen of ander lichaamsdeel door spierkramp. De ene keer heb je het s’nachts, de andere keer onder het sporten. Maar wat is spierkramp nu precies, wat is de oorzaak en het meest belangrijkst, is er een oplossing?

Wat is spierkramp?

Een spierkramp of ook wel gewoon kramp genoemd ontstaat uit het plotseling onwillekeurig samentrekken van alle spiervezels.

Meestal merk je dit tijdens of na een inspanning. Zo hebben sporters zoals zwemmers en hardlopers vaker last van spierkramp omdat ze hun spieren veel meer belasten. Maar zelfs als je niet sport kan je regelmatig last hebben van spierkrampen door overbelasting of vermoeidheid. 

Bij een normale werking van de spieren trekken een aantal vezels samen bij de beweging. De overige vezels verkeren dan in een ruststand. Bij spierkramp worden de ruststand en het samentrekken te snel afgewisseld waardoor de spier constant onder spanning staat. Wanneer je spier constant aangespannen is ervaar je “spierkramp”, wat een zeer pijnlijke ervaring kan zijn.

Waar ervaar je krampen?

De meest voorkomende spierkrampen komen voor in je voeten en benen. Een goed voorbeeld hiervan is kramp in je kuit, iets wat we allemaal wel eens hebben ervaren en wat absoluut geen pretje is. Maar spierkrampen zijn niet beperkt tot je voeten of benen, je kunt in elke spier in je lichaam kramp ervaren.

Wat moet je doen wanneer je kramp ervaart?

Wanneer je last hebt van spierkramp kun je het op dat moment het beste verzachten door de spier voorzichtig te rekken, dit voelt in eerste instantie niet heel prettig aan omdat je spier aangespannen is. Zodra de kramp weg trekt kun je het beste nog even het gebied rustig masseren om de doorbloeding weer op gang te brengen.

Regelmatig last van spierkramp? Probeer magnesium

Wanneer je regelmatig last hebt van spierkramp dan bestaat de mogelijkheid dat je een magnesiumtekort hebt. Stel je voor dat je bent gaan hardlopen. Op een bepaald moment merk je dat er verzuring optreedt in je benen. Magnesium is een van de mineralen in ons lichaam dat ervoor zorgt dat de melkzuren uit onze spieren worden afgedreven. Met een goed Magnesiumgehalte zullen je spieren sneller tot rust komen en spierkrampen zullen afnemen en minder snel voorkomen.

Magnesium speelt niet alleen een rol bij spierkrampen, maar draagt ook bij aan het behoud van soepele spieren. Daarnaast heeft het een positieve werking op het zenuwstelsel en je mentale gezondheid. Magnesium is hierdoor een mineraal wat bij veel verschillende symptomen uitkomst kan bieden.

Magnesium tabletten of Magnesium olie?

Hoewel Magnesium tabletten de makkelijkste en snelste weg is in ons gehaast leven is het niet noodzakelijk het beste. Magnesium opname via de huid lijkt bij veel mensen namelijk effectiever en ervaren sneller een ontspannen gevoel van de spieren bij het gebruik van Magnesium olie. Dit in tegenstelling tot Magnesium tabletten.

Spierkrampen zijn verleden tijd

Ben jij ook klaar met spierkrampen? Maar je bent nog niet overtuigd of Magnesium geschikt voor jou is? Bestel dan snel ons proefpakket en ervaar zelf wat Magnesium voor jou kan betekenen. Voor een optimaal effect is het belangrijk om Magnesium regelmatig te gebruiken. Meer informatie over hoe je het beste onze Magnesium kan gebruiken vind je in onze gebruiksaanwijzing.

Advies nodig?

Heb je specifiek last van een bepaalde spierkramp die regelmatig terugkomt? En vraag je je af hoe je het beste de Magnesium olie of Magnesium badkristallen kunt toepassen? Neem contact met ons op via het contactformulier of via info@magnesium-producten.nl. We helpen je graag verder!

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.