Magnesium bij Rusteloze benen

magnesium bij rusteloze benen

Magnesium bij Rusteloze benen. Ja Rusteloze benen ook wel het Restless Leggs Syndroom genoemd. Je hebt een vervelend gevoel in je benen, ze voelen onrustig, kriebelen en/of tintelen misschien wel. Dit gevoel verdwijnt alleen als je in beweging komt. Het Rusteloze benen gevoel is een aandoening van het zenuwstelsel wat voorkomt bij 1 op de 10 mensen.

Het gevoel komt vaak ‘s avonds of ‘s nachts en gaat ten koste van de nachtrust. Het is een ongemak wat vooral oudere mensen boven de 45 jaar hebben. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het komt wel eens voor bij zwangere vrouwen. Het is mogelijk erfelijk, maar kan ook te maken hebben met medicijngebruik. Soms is het Restless Leggs Syndroom chronisch.

Oorzaken

Bij de helft van de mensen die last hebben van Rusteloze benen komt het door erfelijkheid. Er is ook een secundair Restless Leggs Syndroom. Deze heeft als oorzaak diabetes, reuma, schilklieraandoeningen of de ziekte van Parkinson. Het kunnen ook de bijwerken van medicatie zijn bij bijvoorbeeld hartfalen, hoge bloeddruk en depressie. Dan is er nog de overige categorie: de idiopathische. Het kan namelijk ook goed zijn dat je last krijgt van rusteloze benen door een ongezonde leefstijl of voeding, slecht slapen of stress.

Daarnaast is er een secundaire RLS die als oorzaak een ander lichamelijk probleem heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan reuma, diabetes, de ziekte van Parkinson of schildklieraandoeningen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij hoge bloedruk, hartfalen en depressie, kan het ook de medicatie zijn die RLS veroorzaakt of verergert.

Bekende symptomen bij rusteloze benen

Je krijgt vaak last van rusteloze benen in een ontspannen toestand, zoals ‘s avonds op de bank voor de tv, of in bed voor het slapen gaan.

Vaak heb je dan last van de volgende symtomen

 • Onrustig/tintelend gevoel in de benen
 • Vervelend geïrriteerd en branderig gevoel
 • Krampen in de benen en in de kuiten
 • Vermoeide benen
 • Zware benen
 • Drang om te bewegen

Magnesium tegen rusteloze benen

Vicieuze cirkel

Het Rusteloze benen syndroom kan zorgen voor een vicieuze cirkel. Je hebt in bed kramp in je benen of het kriebelt, hierdoor lig je de halve nacht wakker waardoor je een chronisch slaaptekort krijgt en zo begint het eigenlijk weer van vooraf aan.

Tips om klachten te verminderen

Maar wat kun je nou het beste doen tegen die rusteloze benen. We helpen je graag op weg!:

 • Veel bewegen is altijd goed (denk aan wandelen, fietsen of zwemmen)
 • Geen hakken dragen
 • Benen hoger leggen wanneer dit mogelijk is
 • Masseren (ter stimulering van de bloedsomloop)
 • Koude en/of warme voetenbaden
 • Kijk eens kritisch naar je maaltijden
 • Magnesium

Magnesium bij Rusteloze benen

Magnesium, ook wel een natuurlijke spierontspanner. Door het gebruik van magnesium bad kristallen of olie zullen je benen meer ontspannen aanvoelen. Smeer elke avond voor het slapen magnesium olie op je benen of neem voor een optimaal resultaat minimaal twee keer per week een bad van 20 minuten met magnesium bad kristallen.

Je zou ook eens naar je eetpatroon kunnen kijken, want ook daar kan je magnesium aan toevoegen! Voor het gemak hebben we ook nog een lijstje voor je gemaakt met voedingsmiddelen waar magnesium in zit:

 • Avocado’s
 • Bonen en linzen
 • Donkere groenten zoals boerenkool, broccoli of spinazie
 • Vette vis zoals makreel of tonijn
 • Noten en zaden en dan vooral pompoenzaden
 • Bananen
 • Gefermenteerde melkproducten zoals Kefir en yoghurt

Zoals je kunt lezen is er dus genoeg aan te doen! En voor iedereen zal wat anders werken. Wil je nou liever persoonlijk advies, neem dan vooral contact met ons op zodat wij met je mee kunnen kijken!

Of neem een kijkje bij ons aanbod magnesium producten en maak tevens gebruik van onze actie, en wie weet heb jij binnenkort wel minder last van rusteloze benen.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.