Reuma klachten bestrijden

Reuma en magnesium

Reuma is de verzamelnaam van meer dan honderd verschillende aandoeningen. globaal kunnen we deze indelen in vijf soorten:

  1. auto-immuunziekten/ontstekingsreuma
  2. artrose
  3. jicht
  4. osteoporose
  5. weke delen-reuma

Wat is Reuma? (bron: YouTube – Deventer Ziekenhuis)

Klachten bij Reuma

De meest voorkomende klachten bij reuma zijn pijn, stijfheid in de gewrichten of spieren en vermoeidheid. Hierbij kunnen ook gewrichtsontstekingen ontstaan waardoor je gewrichten dik en warm worden. Veel van deze klachten zorgen ervoor dat je minder goed kan bewegen waardoor dit complicaties kan opleveren in het dagelijks leven.

Wat is de oorzaak?

De oorzaak van reuma is tot op heden nog niet bekend. Dit komt doordat er wordt uitgegaan van het feit dat het wordt veroorzaakt door een combinatie. Doordat er nog geen echte oorzaak is vastgesteld is reuma nog niet te genezen. Echter is het wel steeds beter te behandelen zodat de meeste klachten verminderd kunnen worden.

Wat kan ik zelf doen tegen reuma?

Wanneer je een vorm van reuma hebt is dit vaak op een of andere manier beperkend in je dagelijks leven. Natuurlijk wil je je dagelijks leven zo optimaal benutten, daarom is het belangrijk om te kijken naar wat voor jou werkt om de klachten te verminderen. Maar wat kan je zelf doen bij reuma?

Blijven bewegen en rust nemen

Laten we voor op stellen dat het belangrijk is om hierin niet te overdrijven. Je moet ervoor zorgen dat er een balans is tussen beweging en rust. Bewegen zorgt er namelijk voor dat je spieren en gewrichten in conditie blijven en niet verstijven. Zorg er wel voor dat je na een activiteit je spieren en gewrichten de kans geeft om te ontspannen en weer op kracht te komen. Bij het overbelasten hiervan is de kans namelijk groot dat je klachten juist erger worden. Om te bepalen of je een goede balans hebt moet je leren goed te luisteren naar je lichaam. De juiste balans is namelijk voor iedereen anders.

Gezond eten

Net zoals voor iedereen (met en zonder reuma klachten) is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Het is niet bewezen dat gezond eten een positief effect heeft op het verminderen van reuma klachten, maar het is wel aannemelijk. Als we alleen kijken naar het mineraal magnesium wat zoveel processen aanstuurt en ervoor zorgt dat sporters minder last hebben van spierkrampen en spierpijn, dan is het aannemelijk om te zeggen dat gezond eten zeker van belang is.

Extra magnesium tegen reuma klachten

Hoewel gezond eten belangrijk is om magnesium binnen te krijgen eet de gemiddelde Nederlander te weinig voedingsstoffen met magnesium erin. Daarnaast is er door de bewerking van ons voedsel een stuk minder magnesium aanwezig erin dan wat aanbevolen wordt. Wanneer je lichaam niet genoeg magnesium uit voedsel kan opnemen zal het worden onttrokken van het lichaam zoals uit onze spieren. Daarom is het belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Niet voor niets maken veel sporters gebruik van dit mineraal om zo blessures en spier- en gewrichtspijn te voorkomen/verminderen.

Een goede nachtrust

Goed slapen is voor iedereen van belang. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich en kun je je dagelijkse bezigheden makkelijker uitvoeren. Wanneer je slecht slaapt, zal je lichaam sneller moe zijn en zul je ook sneller last hebben van eventuele klachten. Slaap je slecht? Lees dan eens deze 8 tips voor een goede nachtrust

Ontspanningsoefeningen

Balans in het leven is de basis voor een gezond leven. Daarom zijn ontspanningsoefeningen zoals je die leert bij yoga of bij mediteren zeer geschikt voor de juiste balans te vinden en tot rust te komen. Zeker bij reuma is dit belangrijk. Niet alleen zorg je voor een betere mentale balans maar verbeter je vaak ook je lichaamshouding waardoor reumatische klachten een minder grote impact hebben. Let op, bij yoga en meditatie kan het even duren voordat je resultaat merkt.

Balans

Pas jij bovenstaande tips toe? Zorg ervoor dat je de juiste balans tussen tips vindt en je zult merken dat reuma jouw dagelijks leven niet altijd hoeft te beperken!

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

magnesiumtekort bij mannen, magnesium roermond

Magnesiumtekort bij mannen

Magnesiumtekort kan ook bij mannen voorkomen. Mannen lopen een groter risico op magnesiumtekort wanneer ze niet voldoende fruit en groente of veel bewerkt voedsel eten.

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.