Magnesiumzout & vitamine D

De afgelopen weken hebben we ondanks de Corona crisis een aantal mooie zonnige dagen gehad. Nu het al over twee weken weer zomer is zullen we de zon uiteraard weer vaker gaan zien. Vergeet je dan ook zeker niet goed in te smeren bij een sterke zonkracht, maar geniet er ook van, want zon is goed voor de aanmaak van vitamine D.

Vitamine D en magnesiumzout werken nauw samen. Magnesium is namelijk nodig om alle enzymen te kunnen activeren die vitamine D omzet. Daarnaast heeft deze vitamine invloed op de absorptie van magnesium in de darmen. Inmiddels weten we ook dat vitamine D honderden genen aanstuurt die ook verband kunnen houden met ernstige aandoeningen zoals Diabetes. Des te belangrijker om ervoor te zorgen dat jouw vitamine en magnesium gehalte op peil zijn!

Hoe herken ik een magnesium tekort?

Een magnesiumtekort kent vele verschillende klachten zoals:

hoge bloeddruk,depressie, zwaarmoedigheid, prikkelbaarheid, nervositeit, koude voeten en handen, hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten, spierkrampen in de benen, slaapstoornissen, duizeligheid , reumatische klachten, concentratiestoorniessen, hartritmestoornissen, schimmelvoeten etc. 

Heb ik kans op een tekort?

Of je een tekort hebt is moeilijk vast te stellen. Maar de kans erop kunnen we wel goed inschatten. Doe onze online test en kom er meteen achter of je kans hebt op een magnesium tekort: https://magnesium-producten.nl/magnesium-tekort-test/

Hoe herken ik een vitamine D tekort?

Een vitamine D tekort kan klachten veroorzaken zoals:

Tekort aan energie, zwakkere botten, bloedend tandvlees, spier- en/of gewrichtspijn, lusteloosheid, angstaanvallen, hyperventilatie, krampen en spiertrillingen en bij een langdurig tekort hartproblemen.

Opvallend is dat hier ook best een aantal symptomen overeenkomen met een magnesiumtekort. Dit heeft te maken met het feit dat magnesium en vitamine D zo nauw samen werken.

Risicogroepen voor een vitamine D tekort:

Vegetariërs en veganisten, mensen die weinig buiten komen, mensen die bedekkende kleding dragen (bijv. lange mouwen), ouderen vooral omdat zij veel binnen zitten, zwangere vrouwen, mensen die ongezond en eenzijdig (niet-gevarieerd) eten, mensen die veel alcohol drinken, mensen die een vetarm of vetvrij dieet volgen.

Wat te doen bij een tekort aan magnesium of vitamine D?

Als je een tekort hebt aan vitamine D kun je bij de de drogisterij of apotheek terecht. Zij kunnen op basis van jouw specifieke situatie je vitamine D-behoefte bepalen en je hierover adviseren.

Bij een magnesium tekort kun je aan de slag met magnesium zout. Ook wel magnesium badkristallen genoemd. Neem hier regelmatig een (voeten)bad mee of maak gebruik van magnesium olie. Doordat de magnesium via je huid opgenomen wordt is dit een stuk effectiever dan wanneer je magnesium tabletten slikt.

Mocht je nog vragen hebben of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@magnesium-producten.nl, ik help je graag verder.

Meteen onze magnesium producten bekijken? Bekijk magnesium badkristallen of onze magnesium olie

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.

Speciale actie

Nu 1+1 gratis op verschillende magnesium producten!

Deze actie duurt nog maar:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.