Magnesium voor de huid

Magnesium heeft een bijzonder effect op de huid, het voert vocht toe en verbetert de elasticiteit en de structuur . Magnesium beschermt de huid tegen vochtverlies dus tegen uitdrogen. Er wordt niet voor niets verteld dat het magnesium mineraal een anti-age mineraal is. Vooral personen die een droge huid hebben kunnen extra baat hebben bij een externe magnesiumbehandeling. Magnesium staat ook bekend om zijn genezende werking bij psoriasis. Verantwoordelijk voor de schildervorming is een overmatige verhoogde celdeling. Magnesium kan de uit de hand gelopen cellengroei normaliseren en verzacht op deze wijze de symptomen van de psoriasis.

Ook bij eczeem, acne of ontstekingen kan de magnesium veel betekenen.Door de infectieremmende werking van magnesium komt de huid tot rust, de jeuk wordt verzacht en de huid gehydrateerd.

Magnesium verhoogt de activiteit van de witte bloedlichaampjes en gaat zo de vorming van ziektekiemen tegen. Vroeger werd magnesium in oorlogen aangewend om wondinfectie te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen.

Magnesium voor de Huid

  • voert vocht toe aan de huid om deze tegen uitdrogen te beschermen.
  • kan genezing geven bij psoriasis.
  • werkt ontstekingsremmend.
  • werkt desinfecterend.
  • Een of tweemaal per week of naar gelang de behoefte een magnesiumbad nemen, het liefst in de avond.

500-1000 gram magnesium flakes in de badkuip toevoegen, bij psoriasis moet meer gebruikt worden, het bad vullen tot het water net uw gehele lichaam bedekt, temperatuur 37 graden Celsius, ongeveer 20 minuten in het bad blijven, hierna licht afdrogen.

Lokale behandeling bij psoriasis

kompressen maken met geconcentreerde magnesium olie op de aangedane huidzones of:

  • inwrijven met geconcentreerde magnesium olie.
  • inwerktijd ongeveer 30 minuten
  • Lokale behandeling bij acne, eczeem of huidverontreinigingen:

magnesium olie verdunnen met een gelijke hoeveelheid water of een dubbele hoeveelheid water dit naar gelang de klachten, pure magnesium olie kan een branderig gevoel geven op de gehavende huid dus altijd een verdunde oplossing gebruiken.
de aangedane zones met een verdunde oplossing deppen.
inwerktijd ongeveer 20 minuten.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.