Magnesiumtekort bij vrouwen

magnesiumtekort bij vrouwen

Ben je vrouw en ben je rond de 50?

Magnesium bij vrouwen. Heb je weleens klachten zoals een grieperig gevoel, moe, overgangsklachten, gevoelens van angst en onrust, prikkelbaarheid en veranderingen in je humeur, spierkrampen, rusteloze benen, slapeloosheid, hartritmestoornissen, of gewoon een gevoel dat je niet lekker in je vel zit en weet je niet echt waar deze klachten vandaan komen, dan kan het zijn dat je een tekort aan magnesium hebt in je lichaam.

Magnesium zul je wel denken, daar heb ik eigenlijk nog nooit zo veel over gehoord. Is magnesium wel belangrijk voor ons lichaam, heb ik wel magnesium nodig, is magnesium niet alleen nodig voor het behoud van stevige botten?  Ja, Magnesium is echt wel een belangrijk mineraal voor het lichaam en wordt ook niet voor niets de Vonk van het leven genoemd. Het mineraal is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in je lichaam en is nodig in elke cel van je lichaam. Magnesium is een razend belangrijk mineraal. Het stuurt enzymen aan die ervoor zorgen dat honderden biochemische processen in je lichaam goed verlopen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De ontspanning van je spieren
  • Het vrijmaken van energie uit je voeding
  • De vorming van gezonde tanden en botten
  • Het voorkomen van laaggradige ontstekingen
  • Het verhogen van je weerstand tegen spanning en stress
  • De overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van je spieren
  •  

Magnesium bij vrouwen en Vijf situaties waarbij je als vrouw wel wat extra magnesium kunt gebruiken:

1.Je hebt veel stress. Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel stress een verhoogde uitstoot van het mineraal magnesium via de urine hebben. Dat terwijl het mineraal er juist voor zorgt dat je kunt ontspannen. Hoe lager het magnesiumniveau in je cellen, des te gevoeliger je bent voor stress

2. Je sport veel. Tijdens intensief sporten of zwaar lichamelijk werk verbruik je veel energie en vragen je spieren om extra magnesium. Sporters verliezen bovendien via zweet en urine meer mineralen, waaronder magnesium, dan gemiddeld Een tekort aan het mineraal kan namelijk spierkrampen veroorzaken en je sportprestatie verlagen.

3.Je hebt slaapproblemen, magnesium kan verlichting bieden bij slaapproblemen. Magnesium heb je als brandstof nodig voor de aanmaak van melatonine, ook wel het ‘slaaphormoon’ genoemd. Wanneer er onvoldoende magnesium, of brandstof, aanwezig is stagneert de aanmaak. Je slaap-waakritme kan dan in de war raken en (in)slapen wordt mogelijk een probleem.

4.Je bent zwanger of geeft borstvoeding. Tijdens de zwangerschap zorgt een verandering in je hormonen ervoor dat de nier uitscheiding van magnesium hoger ligt. Hierdoor ligt de magnesiumbehoefte van zwangere vrouwen zo’n 20-40%  hoger dan normaal. Magnesium brengt verlichting bij verschillende zwangerschapskwaaltjes. Denk aan harde buiken, rusteloze benen, spierkrampen en een verhoogde bloeddruk

5.Je bent of bent bijna in de overgang. Tijdens de overgang kan magnesium voor allerlei kwaaltjes verlichtend werken. Denk aan opvliegers, spierkrampen of lusteloosheid. Het speelt een sleutelrol bij de energiestofwisseling en aanmaak van hormonen, precies de processen die een bepaalde ‘reset’ ondergaan tijdens de overgang. Voldoende magnesium binnenkrijgen is belangrijk als je zelf alles wilt doen om je lijf te ondersteunen in deze (letterlijke en figuurlijke) overgangsfase in je leven

Symptomen van een magnesiumtekort

Je lichaam bevat als het goed is zo’n 25 gram magnesium, waarvan ongeveer 60% in je botten terug te vinden is. Uit cijfers van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) blijkt echter dat zeker 20 (!) procent van de volwassenen in West-Europa de dagelijks benodigde inname niet haalt en een magnesiumtekort riskeren. En die mensen hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met één of meerdere van deze symptomen:

Ben je vrouw en heb je misschien een magnesium tekort? Wil je dit soort klachten voorkomen, dan is het zaak om voldoende magnesium binnen te krijgen. Je lichaam kan zelf namelijk geen magnesium aanmaken. Gebruik onze magnesium badkristallen voor een ontspannen voet- of ligbad, of gebruik onze magnesium olie. Deze manier van magnesium inname via de huid werkt supersnel.  Probeer ons proefpakket van 750 gram badkristallen en 150 ml magnesium olie.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.