Magnesium olie uit de zuiverste bron (Zechstein Inside)

magnesium olie uit de zuiverste bron Zechstein Inside

Je hebt er vast wel eens van gehoord, magnesium olie. Een product dat ook daadwerkelijk bewezen werkt. Geen tabletten, maar gewoon even smeren en de voordelen ervan ervaren. In dit artikel leggen we je alles uit over de (fantastische) werking van magnesium olie.

Inhoud

Magnesium olie voor een ontspannen gevoel

Wat is magnesium olie?

Magnesium olie is olie die ontrokken wordt van magnesium. Een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor vele verschillende lichamelijke reactie. Daarnaast is het belang voor de vorming van botten en spieren.

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken. Hiervoor zijn we dus afhankelijk van de magnesium in onze voeding. Van nature komt magnesium voor in graanproducten, groenten, noten en melkproducten. Helaas zien we steeds vaker dat het mineraal ook hier minder aanwezig in is. Daardoor zien we ook vaker een magnesium tekort ontstaan.

Magnesium kun je in verschillende vormen krijgen waaronder ook tabletten en capsules. Echter zijn de olie en bad kristallen beter. Deze worden namelijk door de huid opgenomen. Dit wordt ook wel trandermaal genoemd. Bij tabletten of capsules wordt ruim 50 tot 70% niet benut. Daarnaast kan de maag maar een beperkte hoeveelheid aan waarbij de rest via de nieren afgevoerd wordt. Veel voorkomende bijwerkingen komen ook vaker voor bij tabletten dan bij de olie.

Waar komt magnesium vandaan?

Onze magnesium komt rechtstreeks uit Nederland en wordt gewonnen door Zechstein Inside. Zoals de naam al aangeeft komt onze magnesium uit de vroegere Zechstein zee. Het is dan ook een van de zuiverste bronnen met het hoogst geconcentreerde magnesiumzout. Het zout bevat namelijk in vaste vorm ruim 47% magnesiumchloride.

Hoe deze zee is omgevormd tot de huidige magnesium bron en wat het zo bijzonder maakt kun je lezen in het artikel door Prof. dr. Janos L. Urai van de geologische faculteit van de RWTH Universiteit in Aken.

Bekijk artikel

Ter illustratie vind je hieronder nog een korte video die laat zien waar de magnesium vandaan komt en wat het belang ervan is.

Waar is magnesium olie goed voor?

Magnesium zorgt dus onder andere voor de vorming van botten en spieren maar heeft nog veel meer voordelen.

Spieren

Heb je bijvoorbeeld last van stijve spieren, kramp, spierpijn of overbelaste spieren? Masseer je spieren eens met magnesium olie. De magnesium heeft namelijk niet alleen een herstellende werking maar het helpt ook om de spieren te ontspannen.

Zeer geschikt dus voor wanneer je aan sporten doet om achteraf je stijve rug-, nek-, of schouderspieren te masseren. Gebruik je regelmatig magnesium olie? Dan zal je merken dat je achteraf vaker ook een stuk minder last hebt.

De olie kan ook verlichting brengen bij bijvoorbeeld artrose, reumatische klachten of restless leggs syndroom.

Stressverlichting

We kampen tegenwoordig steeds vaker met stress klachten. Magnesium olie zorgt voor ontspanning en verlicht stress. Bij stressvolle situaties verbruik je namelijk extra veel magnesium.

Dankzij de ontspannende werking van de olie zorgt het ook voor een betere nachtrust en een ontspannen gevoel.

Heeft het nog meer voordelen?

Behalve stressverlichting en ontspannen spieren kan magnesium klachten verlichten voor veel symptomen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Rusteloze benen
 • Hielspoor
 • Eczeem, psoriasis en acné
 • Fibromyalgie
 • Hartkloppingen
 • Cholesterol
 • Osteoporose
 • Winterdip
 • Reuma klachten
 • Spierkrampen
 • Trillend ooglid

Meer uitleg door Zechstein Inside zelf vind je in onderstaande video:

Hoe gebruik je magnesium olie (spray)?

Magnesium olie kun je smeren of sprayen, afhankelijk van jouw voorkeur. Je kan het daarnaast ook als massage olie gebruiken.

Breng de magnesium aan op armen, benen, buik, oksels en waar je het maar aan wilt brengen. Masseer de olie daarna goed in.

Heb je specifiek op een plek spierpijn, breng hier dan ook de olie direct op aan. Dit zorgt namelijk voor een effectievere werking. Voor de meest effectieve opname van magnesiumolie smeer je het op je voeten, oksels of in de buikstreek

Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn volkomen normaal na het opbrengen en duiden erop dat de magnesium goed wordt opgenomen. Mocht de tinteling te heftig zijn, dan kun je de huid eerst vochtig maken voordat je de magnesium erop aanbrengt. Om de magnesium opname te bevorderen laat je de magnesium tenminste 10 minuten inwerken. Je kunt de magnesium daarna afspoelen maar de meeste mensen laten het volledig intrekken.

Voor een optimaal effect wordt aangeraden om het dagelijks te gebruiken en zowel ‘s morgens en ‘s avonds aan te brengen.

Waar kun je magnesium olie kopen?

Magnesium olie kun je makkelijk en snel bestellen in onder andere onze webshop.

Bekijk magnesium olie

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.