Magnesium olie en massage

Wanneer het gaat om klachten of symptomen kan een massage helpen om die te verhelpen of verlichten. Het kan gaan om zowel lichamelijke als geestelijke of emotionele klachten, massage is in verschillende gevallen effectief. Een massage bij lichamelijke klachten wordt over het algemeen uitgevoerd door een professional vanuit de (sport)gezondheidszorg. Het gaat dan bijvoorbeeld om een sportmasseur, een chiropractor of een osteopaat of fysiotherapeut. Wanneer men geen klachten heeft kan men natuurlijk een massage ondergaan die gewoon even heel belangrijk kan zijn voor het welzijn van een persoon, bijvoorbeeld om te zorgen voor rust en ontspanning. Magnesium olie wordt tegenwoordig vaak gebruikt bij (sport) massage. De magnesium verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling.

De voordelen van magnesium olie bij massage zijn:

Er wordt een totale ontspanning ervaren omdat de magnesium direct door de huid wordt opgenomen. Magnesium helpt bij herstel van de spieren, kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht. Magnesium ontzuurt, het zorgt namelijk voor een versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de pH in het lichaam.

Behandelwijze en massage

De huid moet schoon en warm zijn, eventueel eerst reinigen met een natte warme doek. Wanneer de huid iets vochtig is geeft de olie een minder prikkelend gevoel. Spray de olie op het te behandelen lichaamsdeel en masseer licht in. Gebruik 10 tot 20 sprays (dit staat gelijk aan 120 tot 240 mg puur magnesium). Laat de cliënt even een paar minuten rusten zodat de olie kan intrekken. ( nooit gebruiken in het gezicht en de hals daar is de huid erg gevoelig). Onze magnesium olie is een product op waterbasis en blijft dus niet op de huid liggen (het wordt wel olie genoemd omdat het vettig aanvoelt). Het beste is om behandeling daarom met een normale massageolie voort te zetten.

Na de massage zal de cliënt zich heerlijk ontspannen voelen en zal gelijk merken dat de spierpijnen en of gewrichtspijnen minder zijn.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.