Magnesium het vergeten Mineraal

Magnesium het vergeten mineraal

Magnesium is belangrijk voor ons lichaam

Magnesium is een onontbeerlijk mineraal voor een goede gezondheid. Het stuurt de hele stofwisseling aan, en oefent invloed uit op alle functie niveaus van ons lichaam. Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan in ons lichaam. En deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in ons lichaam goed verlopen. Magnesium behoort-evenals water en zuurstof- tot onze meest essentiële levensbehoeften. Magnesium zorgt onder meer voor een goede werking van ons hart, vermindering van vermoeidheid, stevige botten en tanden, een goede samentrekking van onze spieren en een optimale prikkeling van ons zenuwstelsel, en het speelt een belangrijke rol in het celdelingsproces. Ons zenuwstelsel snakt naar magnesium, want in het huidige hectische bestaan speelt magnesium een belangrijke rol. Hoe we ons voelen, en of we opgewassen zijn tegen de dagelijkse eisen van onze maatschappij, hoe we omgaan met de stress van alledag en over hoeveel energie en prestatievermogen we lichamelijk en geestelijk beschikken, voor dit allemaal is het heel belangrijk dat er genoeg magnesium in ons lichaam bevindt. Voldoende magnesium is een noodzakelijke voorwaarde voor een vitaal en gezond leven. Natuurlijk is magnesium niet het enige belangrijke mineraal, net als calcium, zink of ijzer zorgt magnesium ervoor dat vitaminen hun werk kunnen doen in ons lichaam. Wanneer magnesium ontbreekt in ons lichaam dan kunnen andere mineralen zoals b.v. calcium ook niet goed worden opgenomen.

Het ontstaan van Zechstein magnesium

Zechstein Magnesium betrekken wij uit Nederland, de magnesium komt rechtstreek uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld namelijk uit Veendam. De magnesium komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. Zechstein Minerals heeft het alleenrecht op het winnen van deze zuivere vorm van magnesiumchloride. Magnesium Health & Wellness maakt uitsluitend gebruik van olie en badkristallen voorzien van het Zechstein Inside keurmerk zodat u verzekerd bent van het zuiverste en edelste magnesium rechtstreeks uit de Zechstein zee. Vaak wordt er goedkopere of een mix van magnesium met andere zouten aangeboden, wees voorzichtig, vooral voordelige aanbiedingen in grote verpakkingen. Let bij uw koop op het Zechstein Inside merk, deze zegel geeft u een garantie dat het product gecontroleerd is en voor menselijk gebruik gecertificeerd is.

Welke producten bevatten Magnesium?

Noten, zaden, peulvruchten en granen zijn rijk aan magnesium, in groenten, fruit, melkproducten, vlees en vis zit minder magnesium in. Het magnesiumgehalte in levensmiddelen is sterk verminderd. Als gevolgd van bodemuitputting, gebruik van kunstmest, alsmede de industriële voedselbewerking is de hoeveelheid magnesium in onze voeding haast niet meer toereikend. Hoe ziet onze voeding er op vandaag uit, witbrood, fastfood, snoepgoed en frisdranken bevatten weinig tot geen magnesium.

Hoe ontstaat een magnesiumtekort?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een magnesium tekort kan ontstaan:

 • Verhoogde Stress
 • Slechte voeding
 • Gebrekkige absorptie
 • Alcoholgebruik
 • Gebruik van medicijnen
 • Intensieve sportbeoefening
 • Intensief saunabezoek

Hoe kan ik een magnesiumtekort aanvullen?

Een magnesiumtekort kan aangevuld worden met supplementen zoals tabletten, capsules, oliën, sprays en bad-kristallen. Alle magnesium producten doen zonder meer goed hun werk, maar bijna 80% van de werkzame stof uit een tablet of capsule gaat verloren in het darmstelsel, daarom adviseren wij magnesium aan te vullen via de huid. De magnesium wordt door de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan, heel snel en effectief daar op de plaats waar het moet zijn. Onze Zechstein magnesium brengt u aan op de huid zoals de olie, of u gebruik bad kristallen voor een voet- of ligbad. De keuze voor een product blijft altijd persoonsgebonden.

Test magnesiumtekort.

 • Heeft u vaak stress?
 • Drinkt u veel alcohol?
 • Heeft u vaak last van nachtelijke beenkrampen?
 • Heeft u vaak spierkrampen na lichamelijke of sportieve activiteiten?
 • Heeft u vaker last van hoofdpijn of migraine?
 • Heeft u vaak last van trekkende oogleden?
 • Gebruikt u regelmatig medicijnen?
 • Wanneer u twee vragen of meer met ja kunt beantwoorden dat kan dit een teken zijn van een magnesiumtekort.

Klachten die te wijten kunnen zijn aan een magnesiumgebrek:

hoge bloeddruk,depressie, zwaarmoedigheid,prikkelbaarheid,nervositeit,koude voeten en handen, hoofdpijn, migraine,menstruatieklachten, spierkrampen in de benen, slaapstoornissen, duizeligheid , reumatische klachten, concentratiestoorniessen, hartritmestoornissen, schimmelvoeten etc.

Magnesium opname via de huid

Externe magnesiumtoevoer via de huid wordt steeds populairder, een paar jaren geleden behoorde deze methode nog tot aan de topsporters voorbehouden geheimen, nu is deze methode bezig de gezondheidswereld te veroveren. Magnesium bad kristallen voor in lig- of voetbad, of de magnesium olie voor het aanbrengen op de huid. Deze methodes zijn beiden bijzonder geschikt voor personen die magnesium langs orale weg slecht verdragen, die over het algemeen niet graag iets slikken of die acute spierproblemen snel en gericht mogelijk willen oplossen. Magnesium olie wordt eenvoudig op de betreffende plaatsen aangebracht, in gemasseerd en geeft een onmiddellijke werking. Er bestaat geen snellere werking in geval van spierproblemen dan magnesium olie. Vaak wordt magnesium olie als onmisbaar beschouwd door sportlieden. Ook oudere mensen hebben hier hun voordelen van, bij toename van de leeftijd wordt de maagzuurproductie steeds lager. Maagzuur is echter nodig om magnesium om te zetten in een absorbeerbare vorm die door het lichaam kan worden opgenomen. Veel oudere vrouwen hebben last van nachtelijke beenkrampen daarom is het voor hun beter om de olie te gebruiken, het wordt sneller opgenomen door het lichaam en het werkt gelijk. De magnesium olie bestaat voor 31 % uit magnesiumchloride en voor de rest uit water.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.