magnesium bij stress

Magnesium bij stress

Waarom zou magnesium bij stress kunnen helpen? Vaak heb je in het leven niet altijd een keuze in bepaalde situaties want sommige dingen gebeuren gewoon, je verliest je baan, je raakt een geliefde kwijt, er ontstaan ruzies, ziektes. Maar soms heb je wel een keuze, want iedereen heeft het tegenwoordig druk en doet er alles aan om maar mee te kunnen draaien in de maatschappij. Men wilt voldoen aan een ideaal beeld van iemand die alles aankan, maar dat leggen we ons vaak ook zelf op. Niet constant het ideaal beeld navolgen, gewoon proberen jezelf te zijn en gewoon af en toe eens NEE zeggen. Niet al het werk mee naar huis nemen maar proberen te ontspannen dat is heel belangrijk.

Stress situaties zorgen voor meer magnesiumbehoefte

Stress situaties verhogen onze behoefte aan magnesium, bij magnesiumgebrek worden de zenuwbanen overprikkeld met als gevolg veel onrustige gevoelens en nervositeit. Stresshormonen ontstaan door stress, hierdoor wordt meer magnesium dan gebruikelijk uit de cel gepompt, hierdoor neemt de hoeveelheid magnesium sterk af. Als er te weinig magnesium in de cellen komt dan kunnen de zenuwcellen geen signalen meer verzenden en ontvangen. De symptomen van magnesiumgebrek zijn in het eerste stadium onspecifiek en worden gemakkelijk genegeerd. Soms nachtelijke beenkrampen, tintelend gevoel in handen of voeten of gevoelloosheid in armen of benen, soms gaat het na een tijdje weer over. Wanneer je naast deze klachten ook nog voortdurende moe bent of gespannen bent (stress hebt) dan kan men rekening houden met een magnesiumtekort.

Magnesium bij stress

Emotionele of fysieke stress zorgt ervoor dat ons lichaam meer magnesium verbruikt. Misschien herken je het gevoel wel dat je delen van je lichaam aanspant wanneer je gestrest bent. Bijvoorbeeld je kaakspieren, je buikspieren of de spieren in je schouders. Voor iedereen is die plek anders, maar feit is dat je spieren meer aangespannen zijn in periodes van stress, waardoor je spieren meer magnesium nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Magnesium, het anti-stress mineraal

Magnesium bevordert de spierontspanning. En werkt dus kalmerend. Zo vermindert het ook direct stress. Het wordt daarom ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Door extra magnesium te nemen kun je voorkomen dat je lichaam magnesium tekort komt. Een magnesiumtekort maakt je namelijk ook weer gevoeliger voor stress.

Het is dus een vicieuze cirkel: stress kan zorgen voor een magnesiumtekort wat zorgt voor nog meer stress. Wat kun je dan doen? Zorgen dat je voldoende magnesium neemt! Want, het helpt je huidige stress verminderen en meer stress te voorkomen.

Wanneer mensen veel stress hebben gaan ze naar de huisarts, deze kan hun medicijnen geven om rustiger te worden of ze geven adviezen, zoals veel wandelen, ontspanning en rust nemen. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Een natuurlijk middel zoals magnesium bad kristallen en magnesium olie kan ook heel veel bijdragen aan stress. Het zijn puur natuur middelen, deze bestaan alleen uit magnesium en water. Magnesium geeft een rustgevende en kalmerende werking op het zenuwstelsel. Magnesium zorgt ervoor de het lichaam en geest weer ontspant, je wordt rustiger, krijgt meer energie, minder stemmingswisselingen. Magnesium zorgt dat alle spieren ontspannen. Vaak krijg je door stress ook stijve spieren, rugklachten, pijn in de nek en hoofdpijn. Gebruik onze magnesium bad kristallen en/of olie en ervaar zelf een totale ontspanning.

Neem je medicijnen, ben je nierpatiënt, heb je ernstige hartklachten of twijfel je over het gebruik van magnesium overleg dan altijd eerst met een arts voor het gebruik van magnesium.

Stuur een berichtje!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, wil je graag meer informatie of ben je op zoek naar advies? Neem dan persoonlijk contact met op via WhatsApp!

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen

Anderen bekeken ook...

Magnesium bij hoofdpijn en migraine

Magnesium bij hoofdpijn en migraine

Clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, hormonale hoofdpijn en migraine. Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen. Voor alle vormen van hoofdpijn kan magnesium een positief effect hebben op het verminderen

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Wil je zelf de voordelen van magnesium ervaren?

Bestel nu ons voordelige proefpakket!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.