Magnesium bij hoofdpijn en migraine

Magnesium bij hoofdpijn en migraine

Clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, hormonale hoofdpijn en migraine. Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen. Voor alle vormen van hoofdpijn kan magnesium een positief effect hebben op het verminderen van de aanvallen en meer ontspanning tijdens de aanvallen. Magnesium speelt een belangrijke rol in de overdracht van zenuwimpulsen en helpt je hoofd en nekspieren te ontspannen bij lichamelijke stress.

Magnesium bij spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. De oorzaak van spanningshoofdpijn zijn vaak verkrampte spieren. Dat voel je ook in je nek en/of schouders, die heel stijf aanvoelen. Verder lijkt het alsof er een strakke band om je hoofd zit dat zorgt voor een drukkend gevoel. De duur van pijnaanvallen verschilt van een half uur tot maximaal een dag. Regelmatig last hebben van spanningshoofdpijn is vaak genetisch bepaald, maar komt ook voort uit leefstijlfactoren. Veelgenoemde oorzaken zijn een te hoge bloeddruk, stress en depressieve gevoelens. Magnesium verlaagd de bloeddruk en geeft je een mentaal gevoel van rust. Ook ontspant het de spieren.  

Magnesium bij clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een zeldzame soort hoofdpijn, dat vrijwel alleen bij mannen voortkomt. Deze vorm van hoofdpijn geeft zeer hevige pijnaanvallen, die 15 minuten tot wel drie uur kunnen duren. De pijn zit slechts aan een kant van je gezicht, meestal achter het oog of rond de slaap. Vaak gaat dit gepaard met een tranend oog. De aanvallen komen in clusters van weken tot maanden voor, maar kunnen vervolgens ook maanden of jaren wegblijven.

Magnesium bij hormonale hoofdpijn

Hormonale hoofdpijn is hoofdpijn die optreedt bij vrouwen voor of tijdens de menstruatie. De hoofdpijn is sterker en langduriger dan gewone spanningshoofdpijn. De hevigheid van de hoofdpijn kan wel verschillen per menstruatiecyclus. In Nederland heeft in totaal 10% van de vrouwen last van hormonale migraine bij elke menstruatie. Deze vrouwen hebben minstens een jaar per maand last van hoofdpijn. Bij hormonale hoofdpijn of migraine is voldoende magnesium in je lichaam zeer belangrijk, omdat het bloedvatkrampen tegengaat en de hormoonhuishouding verbetert.

Magnesium bij Migraine

Migraine aanvallen zijn te herkennen door een kloppende hoofdpijn die aan een kant van het gezicht zit. Als je migraine hebt kun je hier enkele uren tot soms dagen ziek van zijn. Je bent dan ook overgevoelig voor licht, geluid en geur. Het ontstaat omdat er een ontsteking in de gezichtszenuw, waardoor de bloedvaten plotseling nauwer worden en daarna wijder. Dat zorgt voor het kloppende gevoel. Bij migraine kan er sprake van een magnesiumtekort zijn, maar dan in bepaalde plekken in de hersenen. Daarom kunnen magnesium supplementen snel verlichting bieden en is het als je regelmatig last hebt van migraine aan te raden om preventief dagelijks magnesium te gebruiken.

 

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.