Magnesium bij Fibromyalgie

Vitaminesuppletie bij Fibromyalgie

Magnesium bij Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Deze pijn gaat vaak samen met vermoeidheid, stijfheid, stemmingswisselingen en slaapstoornissen. De ene dag ervaar je meer klachten dan de andere dag, dit wisselt vaak af. Helaas is er nog geen definitieve oorzaak gevonden voor fibromyalgie. 

Bij fibromyalgie zijn er geen afwijkingen in je spieren, bindweefsel of je gewrichten te vinden. Het is daarom door een arts moeilijk vast te stellen en er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. 

Wel zijn er theorieën die de oorzaak van de aandoening proberen te verklaren. Mogelijk is er een storing in de hersenen die invloed heeft op de doorbloeding of de spierspanning. Men denkt ook dat de manier van verwerken van prikkels uit je omgeving invloed kan hebben op je klachten. Bij mensen met fibromyalgie zou dit filter mogelijk niet goed werken.

Fibromyalgie is in ieder geval geen ontstekingsziekte en hoogstwaarschijnlijk ook niet erfelijk. Bij fibromyalgie speelt een verandering in het spiermetabolisme een rol die pijn en vermoeidheid kan veroorzaken. Deze aandoening komt met name voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 t/m 60 jaar. 

In Nederland hebben ongeveer 340.000 mensen fibromyalgie, dit zijn gemiddeld 2 op de 100 mensen. De aandoening openbaart zich vaak bij mensen tussen de 25 en 40 jaar.

Vitaminesuppletie bij Fibromyalgie

Vitaminesuppletie bij Fibromyalgie

Er zijn verschillende stoffen die de klachten bij fibromyalgie kunnen verlichten. Zo zijn er stoffen die de spieren helpen ontspannen, de energiestofwisseling bevorderen, de darmen tot rust brengen en een gezonde nachtrust helpen ondersteunen.

Hieronder volgt slechts een greep van enkele veel gebruikte voedingssupplementen bij deze aandoening. Door de diversiteit aan klachten zal men het meest gebaat zijn bij een combinatie van verschillende vitaminen, mineralen, plantextracten en/of kruiden. Fibromyalgie genezen door suppletie is overigens niet mogelijk. Maar door een vermindering van de klachten kunnen ze wel de kwaliteit van je leven verbeteren.

Vitamine D3

De laatste jaren blijkt steeds vaker uit studies dat een milde tot meer ernstige tekort van vitamine D geregeld voorkomt bij fibromyalgiepatiënten. Voorkomen of opheffen van vitamine D-tekorten kan een belangrijk onderdeel zijn van de suppletie bij fibromyalgie.

Magnesium

Magnesium staat bekend als het ontspanningsmineraal. Magnesium is daarom een veelgebruikt mineraal door personen met fibromyalgie. Het is wel van belang voor welke soort van verbinding er gekozen gaat worden want niet elke vorm van magnesium wordt goed opgenomen door de darmen. Bij fibromyalgiepatiënten komen vaker afwijkende magnesiumwaarden voor. Magnesiumsuppletie, mits toegediend in een goed opneembare vorm, werkt relaxerend voor wat betreft spieren en zenuwen. Magnesium kan zodoende spierspanning verminderen maar ook bijdragen aan een betere slaap.

Vitamine B12

Voor het definitief stellen van de diagnose fibromyalgie moet ook een vitamine B12-tekort worden uitgesloten. In de praktijk gebeurt dit helaas niet altijd. Een vitamine B12-tekort komt relatief veel voor, ook bij jonge mensen.

Vitamine C

Vitamine C is een actieve stof in veel biochemische processen die in de cellen en het weefsel plaatsvinden. Het is bijvoorbeeld belangrijk voor de vorming van collageen, een essentiële bouwstof voor bindweefsel, botten, kraakbeen en tanden. Daarnaast is voldoende vitamine C van belang voor je weerstand.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.