Uitzicht meer - stress en magnesium

Stress?

Voelt u zich weleens gestrest? Dat is niet vreemd want eigenlijk lijden 60% van de Westerse bevolking aan chronische stress, het is ook niet vreemd in een maatschappij waar je je altijd moet bewijzen, presteren bij werkgevers, tijdnood, overbelasting, zorgen ten opzichte van het werk of familie, vrouwen die eigenlijk drie functies hebben zoals moeder, huisvrouw en werknemer, kinderen naar school brengen, gaan werken, naar sportscholen rennen, clubjes voor de kinderen etc. Soms kunnen mensen geen uitlaatklep meer vinden, of ze nemen de tijd niet meer om een rustpauze nemen in hun situatie. Sommige mensen gaan gewoon door en denken dat ontspanning niet nodig is. Het gevolg van teveel stress is dat het lichaam eigenlijk steeds in een alarmtoestand verkeerd en steeds meer moeite krijgt om de normale modus terug te vinden. Wanneer je veel stress hebt dan scheidt het lichaam hormonen af die de hartslag en bloeddruk verhogen, de spieren op hoogspanning brengen en de ademhaling opjagen. Wanneer deze toestand lang blijft of steeds terugkomt kan dit vaak ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Een burn-out is een vorm van zeer zware stress, tegenwoordig voelen steeds meer mensen zich volledig uitgeput, uitgebrand, overbelast en leeg. Vaak heeft een burn-out niet alleen met het werk te maken maar spelen er meer factoren mee. Veel mensen willen een volmaakt leven hebben en aan deze eisen kun je gewoon niet altijd voldoen. Een perfecte job, een prachtig gezin, geen geldzorgen, ja wie wil dit niet maar soms moet je gewoon tevreden zijn, want waarschijnlijk heb je al een fijne job, en een mooi gezin. Soms wil men gewoon te veel en alles hangt af van de manier waarop je de aan jouw gestelde eisen aanpakt en verwerkt. Om de druk te vermijden is het belangrijk om te gaan sporten, regelmatig herstelpauzes en ontspanning inlassen, gezonde voeding gebruiken, ontspanningsoefeningen toepassen, heerlijk een dag naar de sauna of een massage, en soms gewoon eens NEE zeggen is ook heel belangrijk. Magnesium kan ook helpen bij ontspanning en stress.

Magnesium geeft namelijk een rustgevende en kalmerende werking op het zenuwstelsel. Zenuwcellen zenden en ontvangen steeds signalen, Magnesium reguleert de snelheid en de overdracht van deze signalen. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel goed functioneert. Stresshormonen ontstaan door stress, hierdoor wordt meer magnesium dan gebruikelijk uit de cel gepompt, hierdoor neemt de hoeveelheid magnesium sterk af. Als er te weinig magnesium in de cellen komt dan kunnen de zenuwcellen geen signalen meer verzenden en ontvangen. Het is dus van groot belang dat de magnesium wordt aangevuld.

Magnesium is nodig voor ontspanning van zenuwen, spieren en bloedvaten, Magnesium is een mineraal en wordt ook wel het ‘wondermineraal’ genoemd. Dat is niet heel erg raar, want elk orgaan in ons lichaam, onze spieren en ons hart hebben baat bij magnesium. Magnesium is misschien wel de belangrijkste levensbehoefte van de mens op water en zuurstof na. Het aanvullen van magnesium is dus geen slecht idee! Bij een tekort aan magnesium kunnen er in veel gevallen allerlei klachten optreden. Ook wordt magnesium aangeduid als het mineraal voor de innerlijke rust, maar tevens als powermineraal door sportlieden. Er is geen enkele stof te vinden met het zelfde vermogen ons stressbestendig te maken, ons zenuwstelsel tot rust te laten komen, onze botten te versterken en ons uithoudingsvermogen kracht te schenken.

Een magnesium bad is pure ontspanning, vooral na een stressvolle dag. Het zorgt ervoor dat lichaam en geest ontspant en het geeft een diepe en ononderbroken nachtrust. 500-1000 gram magnesium bad kristallen in het bad strooien, het bad vullen tot het hele lichaam net bedekt is door het water, de temperatuur is ongeveer 37 graden Celsius, neem een ontspannen bad van ongeveer 20 minuten, licht afdrogen en wanneer je daarna naar bed gaat dan voel je een totale ontspanning en een diepe slaap.

Wanneer je geen ligbad kunt nemen of geen zin hebt dan kun je altijd een magnesium voetbad nemen, dit is een aangenaam alternatief voor het ligbad. 150 tot 250 gram magnesium bad kristallen in een teiltje met water doen, zorg dat er genoeg water in zit zodat de enkels bedekt zijn met water, de temperatuur van het water moet ongeveer 37 graden Celsius zijn, neem een voetbad van ongeveer 20 – 30 minuten.

Vaak krijg je door stress ook stijve spieren, rugklachten, pijn in de nek en hoofdpijn. Hiervoor kun je dan ook wanneer het lig- en voetbad geen optie is de magnesium olie gebruiken. De olie smeren op de plaatsen waar de spieren stijf en hard zijn, goed inmasseren en ongeveer 15 minuten laten inwerken. Daarna kun je met een vochtig washandje de resterende olie wegvegen. Soms krijgen mensen een prikkelend gevoel van de olie, of wanneer ze een gevoelige huid hebben kan de olie niet prettig aanvoelen. Maak dan eerst voor gebruik de huid vochtig met een washandje en smeer daarna de olie op de pijnlijke plaats.

Neem je medicijnen, ben je nierpatiënt, heb je ernstige hartklachten of twijfel je over het gebruik van magnesium overleg dan altijd eerst met een arts voor het gebruik van magnesium.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.