Hoe snel werkt magnesium?

Inmiddels weten steeds meer mensen het belang van magnesium en waar het bij kan helpen. Echter blijft nog een vraag voor veel mensen onbeantwoord, namelijk: hoe snel werkt magnesium? Die vraag gaan we proberen te beantwoorden in dit artikel.

Hoe snel werkt magnesium olie bij spierkrampen en spierpijn?

Heb je tijdens of na het sporten last van spierkrampen of spierpijn? Dan kan magnesium olie snel een aangename verlichting bieden. Dit geldt uiteraard alleen wanneer je het toepast op de plek waar je last hebt van je spieren.

Magnesium olie is dan ook uitermate goed geschikt voor sporters of mensen die vaak last hebben van krampen in armen of benen.

Je hebt geen plaatselijke spierpijn maar het voelt alsof al je spieren helemaal uitgeput zijn na die lange fitness sessie? Dan kan je het beste kiezen voor een bad met magnesium badkristallen. Hierdoor kan je volledige lichaam de magnesium opnemen en effectief te werk gaan.

Voor mensen met een zittend beroep die vele uren achter de computer of een bureau doorbrengen zijn magnesium badkristallen dan ook een echte aanrader.

En bij andere klachten?

Helaas werkt magnesium niet bij alle klachten zo snel. Wanneer je klachten ervaart van bijvoorbeeld reuma, migraine, restless legs, slechte nachtrust, artrose etc. en deze zijn van langere duur dan kan het wat langer duren voor je daadwerkelijk verschil merkt. Je kan er binnen 3 dagen al veel van merken maar het kan ook 3 maanden duren. Dit is heel erg afhankelijk per persoon, de aard van de klachten, de duur van de klachten en hoe het met de huidige magnesium balans gesteld is.

Mensen met een magnesium tekort zullen afhankelijk van de omvang van het tekort er ook wat langer over doen voor ze een verschil merken.

Waarom magnesium olie of badkristallen in plaats van de beste magnesium tabletten?

Ja, magnesium kan aangevuld worden met supplementen zoals tabletten en capsules. Echter bijna 80% van de werkzame stoffen uit een tablet of capsule gaan verloren in het darmstelsel. Hierdoor bereik je geen optimaal resultaat. Magnesium opname via de huid zoals bij de olie en bad kristallen daarentegen wordt rechtstreeks door de huid opgenomen en komt zo direct in de bloedbaan en in de cellen. Omdat de magnesium opgenomen wordt via de huid wordt het maag-darmkanaal niet belast en is de opname optimaal. Zelfs daarom raden wij de beste magnesium tabletten af en raden aan magnesium olie of badkristallen uit te proberen.

Zijn al jouw vragen beantwoord?

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht in hoe snel magnesium werkt en hoe het jou eventueel kan helpen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met opnemen of meer informatie vinden op de pagina “magnesium” of “magnesium speciaal voor sporters

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.