Hoe snel werkt magnesium?

Sporter kijkt op smartwatch

Inmiddels weten steeds meer mensen het belang van magnesium en waar het bij kan helpen. Echter blijft nog een vraag voor veel mensen onbeantwoord, namelijk: hoe snel werkt magnesium? Helaas kan ik je al verklappen dat het heel erg kan verschillen per persoon. Maar ik ga het je uitleggen in dit artikel.

Hoe snel werkt magnesium olie bij spierkrampen en spierpijn?

Heb je tijdens of na het sporten last van spierkrampen of spierpijn? Dan kan magnesium olie snel een aangename verlichting bieden. Dit geldt uiteraard alleen wanneer je het toepast op de plek waar je last hebt van je spieren.

Magnesium olie is dan ook uitermate goed geschikt voor sporters of mensen die vaak last hebben van krampen in armen of benen.

Je hebt geen plaatselijke spierpijn maar het voelt alsof al je spieren helemaal uitgeput zijn na die lange fitness sessie? Dan kan je het beste kiezen voor een bad met magnesium badkristallen. Hierdoor kan je volledige lichaam de magnesium opnemen en effectief te werk gaan.

Voor mensen met een zittend beroep die vele uren achter de computer of een bureau doorbrengen zijn magnesium bad kristallen dan ook een echte aanrader. Hierdoor blijven je spieren soepel en voorkom je die dagelijkse kramp aan het eind van je werkdag.

Ontdek zelf hoe snel magnesium olie werkt

Wanneer geeft magnesium resultaat bij andere klachten?

Helaas werkt magnesium lang niet bij alle klachten zo snel. Wanneer je klachten ervaart van bijvoorbeeld reuma, migraine, restless legs, slechte nachtrust, artrose et cetera. en deze zijn van langere duur dan kan het wat langer duren voor je daadwerkelijk verschil merkt. De ervaring leert dat de ene persoon er binnen 3 dagen al veel van merkt maar bij anderen zijn de resultaten pas merkbaar na 3 maanden. Dit is heel erg afhankelijk per persoon, de aard van de klachten, de duur van de klachten en hoe het met de huidige magnesium balans gesteld is.

Mensen met een magnesium tekort zullen afhankelijk van de omvang van het tekort er ook wat langer over doen voordat ze een verschil merken.

Magnesium olie en bad kristallen zijn effectiever dan tabletten en capsules

Ja, magnesium kan aangevuld worden met supplementen zoals tabletten en capsules. Echter bijna 80% van de werkzame stoffen uit een tablet of capsule gaan verloren in het darmstelsel. Hierdoor bereik je dus geen optimaal resultaat.

Magnesium opname via de huid zoals bij de olie en bad kristallen daarentegen wordt rechtstreeks door de huid opgenomen en komt zo direct in de bloedbaan en in de cellen. Omdat de magnesium opgenomen wordt via de huid wordt het maag-darmkanaal niet belast en is de opname optimaal.

Conclusie: wanneer geeft magnesium resultaat

Het resultaat van magnesium is heel specifiek per persoon en afhankelijk van de soort, duur en aard van de klachten. We raden dan ook aan om wanneer je start met magnesium supplementen zoals olie en bad kristallen dit consequent voor minimaal drie maanden te doen.

Zijn al jouw vragen beantwoord?

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht in hoe snel magnesium werkt, wanneer je resultaat kan verwachten en hoe het jou eventueel kan helpen. Heb je een specifieke vraag, advies nodig of wil je meer informatie? Stuur gerust een mail naar info@magnesium-producten.nl

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.