Een plasticvrije badkamer

Duurzaam en gezond leven is op dit moment erg populair bij veel mensen en dat is een goede ontwikkeling. Bij duurzaam leven hoort ook een plasticvrije badkamer, maar dat is nog wel eens een uitdaging. Natuurlijk hoef je niet meteen volledig over te gaan op een 100% plasticvrije badkamer, maar elk klein stapje is meegenomen. Voor jou en voor het milieu!

Waarom is minder plastic belangrijk

Wanneer je naar de winkel gaat voor badkamerartikelen zoals shampoo, douchegel of tandpasta dan vindt je deze vooral in plastic verpakkingen. Het nadeel is dat plastic in de natuur niet wordt afgebroken of tot gevaarlijke kleine stukjes die schadelijk zijn voor de flora en fauna.

Het is helaas een feit dat er steeds meer plastic op straat ligt, in het riool terecht komt en uiteindelijk in zee. Nu kun je je afvragen, waarom heeft dit impact op mij? Het heeft misschien niet direct invloed op ons. Maar wel op de aarde, de grondstoffen en de ruim 100 miljoen dieren die jaarlijks erdoor overlijden. Het is dus tijd om actie te ondernemen.

Waar begin je?

Om te beginnen is het belangrijk om je bewust te worden van wat je eigenlijk allemaal in de badkamer gebruikt wat van plastic gemaakt is. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Flessen shampoo
  • Flessen douchegel
  • Flessen conditioner
  • Scheergel
  • Tandenborstels
  • Tandpasta
  • Zeeppompjes
  • Wattenstaafjes

Zo kun je nog wel even doorgaan, zoals je merkt is er veel plastic in de badkamer. Maar gelukkig komen er steeds meer milieuvriendelijke alternatieve voor vrijwel ieder product.

Een plasticvrije badkamer - Bamboo tandenborstel

Milieuvriendelijke alternatieven

Milieuvriendelijke alternatieven voor producten met plastic groeien op dit moment sterk. Zo heb je merken zoals HappySoaps die volledig plasticvrij en vegan producten aanbieden. Maar ook voor wattenstaafjes, tandenborstels en tandpasta komen alternatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een tandenborstel van bamboo of tandpasta tabletten in een milieuvriendelijke verpakking.

Wil je klein starten? Probeer dan eens een bodybar in plaats van een fles douchegel. Een bodybar is speciaal gemaakt ter vervanging van de standaard douchegel en kan wel drie tot vier keer zolang meegaan.

Merken die plasticvrije producten verkopen

Als je op zoek gaat naar plasticvrije producten zul je een hoop webshops tegenkomen die het al verkopen. Zo verkopen wij een aantal HappySoaps producten, maar hierover later meer.

The bamboovement
Een merk dat zich richt op bamboeproducten zoals tandenborstels en wattenstaafjes gemaakt van bamboe, dus 0 plastic!

Bambaw
Het merk wat ook veel met bamboe werkt en waar onder andere bestek, rietjes, kussenslopen, lakens en wasbare wattenschijfjes geproduceerd worden.

We Love The Planet
We Love The Planet producten richt zich op cosmetica zoals deoderant, zonnebrand, lipbalsem en zelfs kokosnootkaarsen. Alles zonder plastic uiteraard.

Steeds meer merken gaan plasticvrij

Gelukkig wordt plasticvrij steeds normaler. Grote bedrijven zoals Lush bieden grotendeels plasticvrije producten (ook de bezorging ervan) en bedrijven zoals univé stappen af van de plastic dop. Een goede ontwikkeling!

Een plasticvrije badkamer met HappySoaps producten

HappySoaps

HappySoaps is een Nederlandse koploper op het gebied van plasticvrije producten. Zo blijven ze steeds nieuwe plasticvrije producten ontwikkelen die ook nog eens vegan zijn en vrij van sulfaten en parabenen. De producten van HappySoaps worden ook nog eens bewust in Nederland geproduceerd. Zo wordt de CO2 uitstoot zo klein mogelijk gehouden omdat de producten niet vanuit een ander land hoeven geïmporteerd te worden.

Niet alleen de HappySoaps producten zijn plasticvrij, ook tijdens het proces wordt er geen gebruik gemaakt van plastic en ook in de bezorgverpakking is er geen grammetje plastic te vinden.

Ook wij bieden producten aan in onze webshop van HappySoaps zoals de Shampoobars, Bodybars, Conditioner bars en de handzeep.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geniet van elke douche of badmoment met onze HappySoaps producten

Happy Soaps

Bestel nu deze heerlijke bars via onze shop!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.