Depressie en magnesium

Depressief aan zee

Magnesium producten kunnen effectief zijn om klachten van een milde tot matige depressie te verminderen.

Depressie

In de vakbladen Nutrition en Fit met Voeding zijn artikelen gepubliceerd over het gebruik van magnesium bij depressies. Er wordt geschreven dat naar schatting bij 75% van de bevolking magnesiumtekorten voorkomen. De inname via de voeding is de afgelopen decennia gedaald, en dat is best verontrustend. Vooral in onze gehaaste maatschappij speelt magnesium een belangrijke rol in de geestelijke gezondheid en voldoende ervan maakt de cliënten die last hebben van depressies weerbaarder tegen stress. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een magnesiumtekort in verband kan staan met depressies en dat magnesiumsuppletie een goedkoop, veilig en effectief middel is om klachten van een milde tot matige depressie te verminderen.

De herfst en winter staan weer voor de deur, de dagen worden korter, het wordt eerder donker, kou, regen. Veel mensen gaan niet meer zo snel naar buiten en kunnen hierdoor depressief worden, of een slechter humeur krijgen. Maar soms kan men ook depressief worden door iets wat je hebt meegemaakt, wat je emotioneel raakt, b.v. een ontslag, verlies van een dierbare, een ziekte, een ongeluk, eenzaamheid , burn out, stress. Ja en stress wie kent er geen stress, tegenwoordig heeft iedereen wel een vorm van stress. Een milde tot matige depressie kan lijden tot minder eten, minder eten wil zeggen minder vitaminen en mineralen zoals magnesium , dus minder opname door het lichaam, geen zin hebben om naar buiten te gaan, of om andere mensen te ontmoeten, liefst in het donker zitten, weinig fut, vermoeidheid , niet vrolijk etc. Bij deze symptomen wordt al gauw naar een huisarts gegaan, en dan worden er al gauw medicijnen voorgeschreven. Bij een depressie worden al gauw medicijnen voorgeschreven , maar van medicijnen kun je ook veel andere bijwerkingen krijgen. Medicijnen nemen of iets anders , iets natuurlijks, dat is ook voor iedereen persoonlijk,. Toch wordt er de laatste tijd steeds meer geschreven over magnesium en de mensen worden zich ook bewuster van het gebruik van magnesium. magnesium kan een verlichting geven bij depressie, kan ontspanning geven, meer energie, en zo zijn er nog meer voordelen op te noemen na het gebruik van Magnesium.

Zelf hebben we eens een lezing bijgewoond waarin een mevrouw haar verhaal vertelde, ze vertelde dat ze jarenlang hevig depressief was geweest en medicijnen had gebruikt. Ze was opgenomen geweest in een kliniek voor haar depressie, het liefst was ze de hele dag binnen in het donker. Door een bevriend iemand kwam ze in contact met magnesium, ze ging het langzaam gebruiken en voelde zich steeds beter, na een hele tijd begon ze weer zin in het leven te krijgen. Was niet meer moe, meer energie, niet meer verdrietig. Deze mevrouw is uit haar depressie gekomen door het gebruik van Magnesium. Ze verteld nu overal haar verhaal, om de mensen bewust te maken van Magnesium . Magnesium is een natuurlijk product, het kan via de huid aangebracht worden of via tabletten. Wat je kiest is voor iedereen persoonlijk. Wij kiezen voor de producten die via de huid opgenomen kunnen worden, geen lange weg door het darmkanaal, maar eenvoudig smeren op de huid, of door het gebruik van bad kristallen in een lig- of voetbad.

Een Franse arts heeft een boek geschreven over het gebruik van Magnesium en de talloze ervaringen met magnesium. Ook magnesiumgebruik bij depressie, bij kinderen met ADHD, bij stemmingswisselingen etc.

Magnesium smeren op de huid is heel eenvoudig, breng 2 tot 3 maal per dag 3 tot 5 sprays olie aan op de huid, oksel, buik, armen. Masseer de olie goed in en laat hem 15-20 minuten intrekken. Het kan een prikkelend gevoel geven, maar dat wil zeggen dat de magnesium goed wordt opgenomen. Wanneer je deze prikkeling niet fijn vindt, of je hebt een erg gevoelige huid dan maak je de huid eerst vochtig en smeert dan de olie. Wanneer je dit een aantal weken gaat gebruiken dan zul je al een verbetering merken.

Wanneer je liever een lig-of voetbad wilt gebruiken dan kun je het beste bad kristallen nemen. Een lig-of voetbad met bad kristallen geeft een totale ontspanning van de spieren, en wanneer je daarna gaat slapen dan val je in een diepe slaap om de volgende dag uitgerust wakker te worden.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.