Cholesterol en Magnesium

Magnesium in hand

Cholesterol heeft vaak voor veel mensen een slechte naam, het staat meestal voor aandoeningen als verstoppingen in de bloedvaten, hartinfarct en hersenbloedingen. Maar dit is slechts voor de helft waar, want het is tegelijk een levensnoodzakelijke substantie. Het is een bestanddeel van de celmembranen, een voorfase van een grote hoeveelheid hormonen en van belang voor de productie van vitamine. Het beschermt tevens onze lichaamscellen tegen vrije radicalen en kanker en functioneert als transportmiddel voor hormonen.

“Goede” (HDL) en “slechte” (LDL) Cholesterol

Bij cholesterol wordt onderscheid gemaakt tussen de “goede” HDL (dit is een soort ontvetter, wat je lichaam nodig heeft)en de “slechte” schadelijke LDL (deze zet zich af tegen de vaatwanden) Wanneer je een hoog gehalte LDL cholesterol hebt dan zet deze zich af op de vaatwanden en wordt beschouwd als de verantwoordelijke voor het ontstaan van hart-en vaatziekten, maar wat heel erg belangrijk is, is dat de onderlinge verhouding tussen het HDL en het LDL cholesterol goed is.De cholesterolratio wordt berekend door het totaal cholesterolgehalte (LDL + HDL) te delen door het HDL. De ratio hoort kleiner dan 5 te zijn.

Magnesium kan LDL cholesterol verlagen

In het algemeen wordt gezegd dat voeding de boosdoener is van het hoge cholesterol gehalte maar voeding speelt een ondergeschikte rol, slechts 10 procent van het cholesterol wordt door voeding toegevoerd terwijl 90 procent door het lichaam zelf wordt geproduceerd. De oorzaak van een verhoogd gehalte heeft dus meestal andere factoren. Vooral langdurige stress, toxische belasting, infecties in het lichaam en een magnesiumgebrek kunnen vooral de factoren zijn. Vooral stressfactoren spelen een belangrijke rol. Magnesium verlaagt de LDL spiegel dus de schadelijke cholesterol. Wanneer er voldoende magnesium voorhanden is regelt het lichaam de cholesterolspiegel op geheel natuurlijke wijze, bij een voldoende magnesiumgehalte wordt geen overtollig cholesterol geproduceerd, maar de aanmaak hiervan tot het nodige peil begrensd. Tegelijkertijd activeert magnesium speciale enzymen die zorgen voor de afbraak van het slechte LDL cholesterol en bouwen ze de goede HDL cholesterol weer op. Magnesium heeft dus een zeer positief effect op de bloedvetsamenstelling.

Magnesium en Cholesterol

Beweging voor een gezonde cholesterolspiegel

Niet alleen het gebruik van magnesium maar ook bewegen heeft een uiterst gunstige werking op de cholesterolspiegel. Tenminste driemaal per week 20 tot 30 minuten wandelen, om regelmatige duurtraining kan het slechte LDL verlagen en het goede HDL verhogen. Verder zorgt bewegen ook voor minder stress en dit verlaagt dan ook weer het LDL cholesterol.

Een- of tweemaal per week of naar gelang de behoefte een magnesiumbad nemen het liefst s’ avonds, of een voet bad met magnesium, deze zijn beiden geschikt voor het verbeteren van uw magnesiumspiegel. Heeft u te weinig tijd gebruik dan de magnesium olie en spray deze 2x per dag op uw huid.

Magnesium, het sleutelelement onder mineralen

Heeft u het vermoeden dat u een magnesiumtekort heeft , of heeft u een te hoog cholesterolgehalte en wilt u hier iets aan doen? Dat kan met specifieke magnesium supplementen. Probeer onze magnesium bad kristallen of magnesium olie. Het zijn zonder uitzondering de meest zuivere producten, die rechtstreeks door de huid worden opgenomen! Samen met ons hebben velen reeds de weldadige werking mogen ervaren. Onze magnesium voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is vrij van toxische en/of andere belastende ingrediënten).

Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen, het stuurt de gehele stofwisseling aan en oefent invloed uit op heel veel functies van ons lichaam, het is tevens een noodzakelijk mineraal voor groei en energiewinning. Het is niet het enige belangrijke mineraal maar vele andere stoffen kunnen alleen hun werking doen wanneer er voldoende magnesium in het lichaam beschikbaar is. Magnesium is belangrijk voor de aansturing van spier en zenuwfuncties, voor de ondersteuning van een gezonde hartactiviteit, voor bot- en randopbouw, voor een gebalanceerde stressreactie, voor het vrijmaken van hormonen en grondstoffen in het lichaam, voor een positieve beinvloeding van de cholesterolwaarden, voor de verbranding van koolhydraten en vet, ( het bevordert bij het sporten vetafbrekende enzymen en versterkt tegelijkertijd het uithoudingsvermogen)voor een gezonde huid, bij menstruatiepijnen en overgangsproblemen, bij slaapstoornissen , bij depressie en angsten, bij gewrichtsproblemen, bij hoge bloeddruk, bij de bestrijding van pijnen en migraine. Zo kun je zien dat magnesium heel goed voor ons kan zijn, eigenlijk te veel om op te noemen. Lees het gebruikersboek over magnesium olie dan krijg je super veel informatie over magnesium en het gebruik hiervan.

Bron: magnesiumolie gebruikersboek geschreven door Dr. Barbara Hendel arts en magnesiumexpert

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Meld je aan en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.