Boost je immuunsysteem

Magnesium voordelen bij zwangerschap

De herfst is weer begonnen. Dat is natuurlijk prachtig voor de sfeer, want wie zit er nou niet graag lekker warm met een deken en warme chocolademelk op de bank, met je favoriete serie aan op Netflix (of Disney+)? Helaas heeft de herfst ook een nadeel. Het is de periode waarin verkoudheid en griep weer snel toeslaan. Tijd om je weerstand te verhogen!

Hoe boost je je immuunsysteem?

Nu denk je waarschijnlijk, leuk en aardig maar hoe verhoog ik mijn weerstand? Gelukkig hoeft dat niet zo ingewikkeld te zijn als je zou verwachten. Als je elke dag al een aantal kleine dingetjes doet zorg je ervoor dat jouw weerstand al snel omhoog gaat!

De juiste voeding

Een goede manier om je immuunsysteem een boost te geven is letten op je voeding. Dit geldt trouwens niet alleen voor de herfst maar voor het hele jaar door. Gezonde en natuurlijke voeding zonder kunstmatige toevoegingen zijn hierbij hoofdzaak. Wist je ook dat vooral Vitamine D een belangrijke rol speelt voor je weerstand in stand te houden?

Water, water en nog meer water

Helaas slecht nieuws voor onze koffiedrinkers en mensen die graag alcohol nuttigen. Deze dranken hydrateren je lichaam namelijk niet en voeren geen afvalstoffen af. Hierdoor zal een verkoudheid of griepje langer aanhouden dan je wilt. Om je lichaam te hydrateren en afvalstoffen af te voeren is het belangrijk om water te drinken. Andere drankjes mogen natuurlijk ook, zolang ze maar hydrateren. Wis je dat je ongeveer rond de 2 liter water per dag nodig hebt?

Voorkom stress en zorg voor onstpanning

Klinkt logisch, maar het is nog best moeilijk tegenwoordig om geen stress te hebben. Iedereen leeft bijna online en gaat gehaast door het leven. Probeer toch om elke dag even om te ontspannen en je stress te verminderen. Hoe minder stress, hoe meer ruimte je je immuunsysteem geeft. Veel stress kan er dus voor zorgen dat je weerstand minder wordt en je sneller een verkoudheid of griepje oploopt.

Het is dus helemaal niet zo gek meer om vanavond lekker op de bank te kruipen en een serie op Netflix te gaan kijken. Het zorgt immers voor rust wat je weerstand ten goede komt. Serie kijken om je weerstand te vergroten, wie wil dat nou niet!

Bonus tip: Zorg er wel voor dat je niet vlak voor het slapengaan nog naar een scherm zit te kijken want dat zorgt weer voor een slechte nachtrust.

Bewegen!

Natuurlijk is bewegen gezond voor je lichaam, om af te vallen of om conditie op te bouwen. Het maakt niet uit waarom je het doet, maar blijf het vooral doen of ga ermee aan de slag. Het is namelijk niet alleen gezond het vergroot ook nog eens jouw weerstand. De ideale combinatie is natuurlijk om lekker buiten te sporten in de frisse lucht. Overigens wil bewegen niet zeggen dat je intensief aan de slag moet, een regelmatige wandeling in het gekleurde rood groen en oranje gekleurde bos is al helemaal prima!

Was regelmatig je handen

Nee, we willen je geen smetvrees bezorgen. Hoe meer je in aanraking komt met de wereld en alle bacillen, bacteriën en andere stoffen hierin hoe resistenter je lichaam wordt tegen bepaalde ziektes zoals griep of een verkoudheid. Is er een periode dat je merkt dat veel mensen in jouw buurt verkouden zijn of de griep hebben? Was dan regelmatiger je handen, want ondanks dat je misschien al aardig resistent bent hiertegen wil je natuurlijk niet dat het griepvirus een kans krijgt om jou alsnog te infecteren.

Conclusie

Om af te sluiten geven we je hier nogmaals alle tips in een kort overzicht.

  • Eet gezond en natuurlijk ( extra vitamine D kan in herfst en winter nodig zijn)
  • Drink genoeg (en het liefst water)
  • Voorkom stress
  • Ontspan regelmatig (magnesium is hier een goed hulpmiddel voor)
  • Zorg voor een goede nachtrust
  • Beweeg veel
  • Was regelmatig je handen wanneer meerdere mensen in je buurt ziek zijn.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

magnesiumtekort bij mannen, magnesium roermond

Magnesiumtekort bij mannen

Magnesiumtekort kan ook bij mannen voorkomen. Mannen lopen een groter risico op magnesiumtekort wanneer ze niet voldoende fruit en groente of veel bewerkt voedsel eten.

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.