Artrose en magnesium

Wat is Artrose

Artrose is een chronische degeneratieve gewrichtsaandoening die in de volksmond ook wel als ” gewrichtsslijtage” wordt aangeduid. Een afbraak van het gewrichtskraakbeen. Wanneer de beschermende kraakbeenmassa eenmaal ontbreekt, dan wrijven de botten over elkaar en dit kan leiden tot hevige pijnen. De meeste gewrichten die er door getroffen worden zijn de knie en heupgewrichten, daarna komen de enkels, de schouders , ellebogen en de handen.

Een belangrijke oorzaak voor de ontwikkeling van artrose is natuurlijk ouderdomsslijtage maar een hoge belasting voor de gewrichten door overgewicht of verwondingen in de omgeving van de gewrichten kan ook een oorzaak zijn. Weinig beweging kan ook een belangrijke oorzaak zijn, want kraakbeen heeft afwisselend belasting en ontlasting nodig, dit beweegt namelijk de voedingsstoffen naar de kraakbeencellen toe en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Bij te weinig beweging gaat het kraakbeen tot ontbinding over omdat er geen voedingsstoffen worden aangevoerd.

De hoogste concentratie magnesium wordt in het beenvlies aangetroffen en wanneer het lichaam een tekort heeft aan magnesium, probeert het dit tekort te dekken door het element te ontdekken aan magnesiumrijke structuren zoals het beenvlies. De ontdekking van de magnesium aan de gewrichten brengt de ontwikkeling van artrose op gang. Wanneer je al last hebt van artrose en je hebt ook nog eens een magnesiumtekort dat kan het proces van de bestaande artrose (dus van de gewrichtsslijtage) hierdoor versnellen.

Belangrijk

Zorg dat het lichaam voldoende magnesium binnenkrijgt, het is onmisbaar voor het kraakbeenweefsel.
De pijnlijke gewrichten s’ morgens en s’ avonds of naar behoefte inwrijven met magnesium olie. Deze olie 15 tot 20 minuten laten inwerken, je kunt de olie laten zitten of afspoelen.
Wanneer men heel veel pijn heeft kan met ook een kompres met magnesium olie maken, deze werkt zeer effectief niet alleen bij Artrose maar ook bij Jicht, Kneuzingen of spierverrekkingen.
Kompress: een theedoek met warm of koud water vochtig maken en openvouwen, de doek doordrenken met geconcentreerde magnesium olie en deze op de betreffende pijnlijke plek leggen. Eventueel met een droge doek afdekken en tenminste 30 minuten laten inwerken.
Veel mensen hebben baat bij de magnesium olie, ze voelen een duidelijke verlichting van de pijn en twee weken later hebben ze soms al geen merkbare problemen meer.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.

Was dit waardevol voor jou? Deel het op social media.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.

Speciale actie

Nu 1+1 gratis op verschillende magnesium producten!

Deze actie duurt nog maar:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, tips en de scherpste aanbiedingen.