ADHD en magnesium

ADHD en magnesium

Veel mensen zijn bekend met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Het is een psychische stoornis die mensen van elke leeftijden kan treffen.

ADHD kan onder andere concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit veroorzaken. Daarnaast kan het van invloed zijn op persoonlijke relaties en op je prestaties op school.

De exacte oorzaak van ADHD is helaas tot op heden nog steeds onbekend. Er zijn echter wel aanwijzingen dat voeding een rol kan spelen bij de ontwikkeling ervan. Magnesium is bijvoorbeeld een essentiële voedingsstof, het is inmiddels ook onderzocht of magnesium invloed kan hebben op de symptomen die bij ADHD voorkomen.

De rol van magnesium bij ADHD

Zoals we weten is magnesium is een essentieel mineraal dat effect heeft op meer dan 300 processen in ons lichaam. Onlangs is ook vastgesteld dat het een rol kan spelen bij de behandeling van ADHD.

De basis functie van magnesium is namelijk het reguleren van de activiteit van neurotransmitters. Uit onderzoek is gebleken dat een laag magnesiumgehalte kan bijdragen aan ADHD-symptomen zoals impulsiviteit, hyperactiviteit en concentratieproblemen. Studies hebben ook aangetoond dat magnesium kan helpen om de focus te verbeteren en hyperactiviteit te verminderen bij sommige personen met ADHD. Verder kan ook het meer eten van voedsel dat magnesium bevat, helpen bij het verlichten van de symptomen die kenmerkend zijn voor ADHD.

Kies je juist voor magnesium olie of magnesium badkristallen? Dan zie je vaak een hogere opname van de magnesium in tegenstelling tot magnesium tabletten.

Zoals met elke medische aandoening, wordt aanbevolen om eerst je arts te raadplegen.

Magnesium voedingsmiddelen en ADHD

Bronnen van magnesium

Magnesium is dus een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt voor een gezond lichaam en het kan gunstig zijn voor symptomen te verlichten bij bijvoorbeeld ADHD, stress, restless legs en meer. Maar hoe krijg je meer magnesium binnen?

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zoals voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen waarin magnesium terug te vinden is zijn noten, peulvruchten en donkere bladgroenten. Ook verrijkte granen en volle granen bevatten magnesium en bevatten daarnaast ook andere belangrijke vitamines en mineralen.

Zuivelproducten zoals melk en yoghurt bevatten ook magnesium, maar het is belangrijk om te onthouden dat zuivel niet voor iedereen geschikt is. Als je moeite hebt met het verteren van lactose of een veganistische levensstijl volgt, werken deze opties waarschijnlijk niet voor jou.

Omdat we zien dat magnesium in voedingsmiddelen vaak niet toereikend is kun je ook kiezen voor een magnesium olie of magnesium badkristallen. Makkelijk en snel toepasbaar!

Voordelen van magnesium voor ADHD

ADHD is een aandoening die wordt gekenmerkt door impulsiviteit, hyperactiviteit en moeite met focussen. Het onderzoek heeft zich dan ook gericht op magnesium om te kijken of dit enkele symptomen kan verlichten.

Uit het onderzoek is gebleken dat personen met ADHD vaak een lager magnesiumgehalte hebben in vergelijking met hun leeftijdsgenoten zonder ADHD. Extra magnesium inname kan helpen om deze niveaus weer normaal te maken en mogelijk bepaalde symptomen die verband houden met ADHD te verminderen.

Magnesium lijkt het meest effectief te zijn wanneer het wordt gebruikt naast andere therapieën en behandelingen voor ADHD. Het lijkt erop dat het vooral helpt bij onder andere:

  • aandachtsspanne te verbeteren
  • hyperactiviteit verminderen
  • agressie verminderen
  • sociale vaardigheden bij kinderen met ADHD te verbeteren.

Potentiële risico’s en bijwerkingen

Magnesium is een mineraal waarmee veel mensen bekend zijn, en de mogelijke rol ervan bij de behandeling ADHD is de focus van veel onderzoek. Er kunnen echter potentiële risico’s en bijwerkingen zijn verbonden aan het gebruik van magnesium als ADHD-behandeling.

Bij inname in de aanbevolen dagelijkse doses lijkt magnesium veilig en wordt het door de meeste mensen goed verdragen. Het innemen van te veel magnesium kan echter leiden tot enkele bijwerkingen, zoals diarree of buikkrampen. Langdurig gebruik van hoge doses magnesium wordt afgeraden.

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook...

online magnesium bestellen, magnesium online bestellen, magnesium bij spierkrampen

Magnesium bij spierkrampen

Het ontstaan van spierkrampen Krampen komen door het plotseling samentrekken van je spieren. Normaal gesproken is een deel van de spier ontspannen, terwijl een ander

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang je persoonlijke code voor 10% korting op je bestelling.

10%
korting

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.