5 Tips voor een winter boost!

5 tips voor een winter boost

We hebben een paar hele koude dagen achter de rug met (op de ene plek meer dan de ander) een hele berg sneeuw! De een kan er geen genoeg van krijgen terwijl de ander toch wel van een zonnetje houdt. Juist in zo’n tijd kan het best lastig zijn en krijgen sommige mensen last van een dipje, voelen zich moe of futloos. Ben jij er daar een van, dan willen we je graag 5 tips geven voor een heuse winter boost!

Structuur

Als je van te voren nadenkt over je dagindeling en een planning maakt zorg je voor structuur in je dag. En een goede structuur voorkomt stress. Dus maak een weekplanning, of kijk een dag van te voren wat er allemaal moet gebeuren en schrijf dit op. Zo hoef je er niet over na te denken en kan je je houden aan deze planning. Ook helpt het als je op gezette tijden eet, zo sla je minder snel een maaltijd over of voorkom je juist dat je teveel eet.

Voeding

Je energie komt van binnenuit, het komt voor uit een combinatie van mineralen en vitamines. Vooral vitamine B zorgt voor energie en zo zitten groene groente bomvol met mineralen en vitamines.

Slaap

Het lijkt zo vanzelfsprekend maar genoeg slaap zorgt voor meer energie, wat weer zorgt voor een beter focus, een gezonde huid en een goede hormoonbalans. Als je slaapt kunnen je hersenen zich opladen en de informatie wat ze de hele dag door opnemen verwerken. Het helpt om een vast slaapritueel aan te houden, dus leg die telefoon lekker aan de kant en lees nog een paar bladzijdes uit je boek, douche van te voren nog lekker warm of doe wat ademhalingsoefeningen.

Lichaamsbeweging

Beweging is altijd goed en dit kan echt van alles zijn. Zoals wandelen, fietsen, fysiek werk, intensief sporten, noem het maar op. Een goed ritme zorgt voor optimale lichaamsprocessen die profiteren van voedingsstoffen. Beweging is goed voor je lichaam en geest, zo kan je wat afstand nemen van de dagelijkse bezigheden/verplichtingen en afschakelen.

Rust

Maar naast beweging is rust ook belangrijk, en dan bedoelen we ook echt rust. Dus lekker op de bank met een goed boek of een goede serie. Of neem tijd voor je hobby en ontspan. Plan deze rustmomenten in, want veel te vaak cijferen we ze weg waardoor je jezelf geen ontspanning meer gunt.

Stap voor stap

Je zou al deze punten in één keer aan kunnen pakken, maar het is beter om ze stap voor stap door te nemen en op te pakken. Dus pak eerst je structuur aan, vervolgens ga je eens kritisch naar je voedingspatroon kijken, daarna naar je nachtrust (slaap je genoeg?) en beweeg je voldoende? Als laatste is het tijd voor de rustmomenten en afstand nemen van je dagelijkse bezigheden en verplichtingen. Zo zal je meer energie over houden en de winterdip de baas kunnen worden!

Stuur een berichtje!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, wil je graag meer informatie of ben je op zoek naar advies? Neem dan persoonlijk contact met op via WhatsApp!

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen

Anderen bekeken ook...

vitamine D3 ,magnesium olie, ouder worden

Vitamine D3

Wat is vitamine D? Vitamine D is de verzamelnaam van de 5 verschillende vitaminen D.De meest bekende zijn vitamine D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Het

Lees verder »
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.