10 tips voor een betere levensstijl

10 tips voor een betere levensstijl

2020, een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Een periode waarbij ruim 77% van alle Nederlanders goede voornemens heeft. Enig idee wat de 5 populairste voornemens zijn? Niet? Nou hier komen ze:

  • Afvallen
  • Minder druk maken
  • Meer sporten of in elk geval bewegen
  • Nieuwe of andere baan vinden
  • Verstandiger / zuiniger met geld omgaan

Hoewel deze voornemens allemaal op zich staan hebben ze ook een grote overeenkomst, nou vraag je je waarschijnlijk af waarom zuiniger met geld omgaan ook maar iets met afvallen te maken heeft. Het zal je verbazen maar al deze voornemens hebben gemeen dat ze gericht zijn op een nieuwe verbeterde levensstijl die je wilt bereiken.

Afvallen zal je namelijk doen om je weer lekker in je vel te voelen. Minder druk maken heeft te maken met het feit dat je je waarschijnlijk het afgelopen jaar overspoeld voelde met emoties of drukte en dit moeilijk een plaats kon geven. Meer sporten doe je om je gezondheid te verbeteren, conditie op te bouwen, lekker in je vel te zitten en wellicht ook om die laatste kilootjes van de feestmaand eraf te krijgen. Een nieuwe of andere baan staat voor een nieuwe uitdaging zoeken of wellicht merk je dat je oude baan niet meer is waar je naar op zoek was. En zuiniger met geld omgaan heeft te maken met het feit dat je het gevoel hebt dat je teveel spendeert waardoor je je juist hierom weer druk gaat maken, of je hebt al jaren een doel maar komt maar niet aan het sparen toe. Zoals je ziet, alles is gericht op die verbeterde levensstijl.

Een goede basis voor een verbeterde levensstijl

Om je het wat makkelijker te maken hebben we een top 10 tips samengesteld die voor iedereen een goede basis kan bieden wanneer je je levensstijl wilt verbeteren.

1. Begin elke dag met een goed ontbijt

Start elke dag met een goed ontbijt. Door een gebalanceerd ontbijt zorg je ervoor dat je genoeg energie krijgt om de dag te beginnen en voorkom je tegelijkertijd dat je tussendoor een snel ongezond toetje neemt. Bovendien zorgt een energieke start ervoor dat je je beter kan concentreren op je doelen.

2. Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale welzijn maar ook je lichaam krijgt de kans om tot rust te komen. Met een goede nachtrust zorg je er dus voor dat je lichaam hersteld van sporten en je verwerkt tevens vele prikkels die je de vorige dag hebt opgedaan. Het is dus belangrijk om een goede nachtrust te nemen wanneer je aan de slag gaat met sporten, maar ook om stress te vermijden.

3. Ga bewegen of sporten

Voor velen is het moeilijk, zeker omdat we steeds meer een zittend beroep krijgen achter ons scherm. Vind je het moeilijk om meer te bewegen? Ga dan elke dag in je lunchpauze een blokje om, zet je auto wat verder weg als je parkeert of ga thuis aan de slag met wat lichte oefeningen. Wil je fanatiek gaan sporten? Bouw het dan langzaam op zodat je lichaam eraan kan wennen. Streef er in elk geval naar om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder stress ervaart, je hoofd kan leegmaken, je conditie opbouwt en wellicht ook wat gaat afvallen.

4. Schrijf belangrijke punten op

Zorg ervoor dat je jezelf motiveert door hoogtepunten op te schrijven of te noteren. Ben je vandaag op de fiets naar je werk gegaan om wat meer te bewegen? noteer het. Naar de supermarkt geweest en heb je je favoriete stuk chocolade wat in de aanbieding was kunnen laten liggen? noteer het. Flink kunnen bezuinigen? noteer het. Wanneer je namelijk in de onvermijdelijke (tijdelijke) dip terecht komt kun je je notities altijd terug lezen om jezelf weer te motiveren.

5. Beloon jezelf

Niets is zo vervelend als keihard je best doen voor een doel te bereiken maar er staat niks tegenover. Beloon jezelf dus ook! Heb jij deze maand €100,- kunnen besparen? Trakteer jezelf dan op je favoriete snack die al in de aanbieding was maar die je de hele maand hebt laten liggen om die laatste € 5,- te kunnen besparen. De hele week geen zak chips aangeraakt om gezonder te leven? Trakteer je dit weekend dan een op een bakje chips. Hierdoor hou je het leuk voor jezelf en zul je merken dat het ontzettend motiveert omdat je weer een doel bereikt hebt.

6. Water drinken (het liefst 2L)

Om je fit en energiek te blijven door de dag heen is helaas alleen een ontbijt niet goed genoeg. Vaak drinken mensen dan graag koffie of cola omdat ze door de cafeïne meer energie lijken te krijgen. Eigenlijk zorgt deze soort drank er juist voor dat je al snel meer wilt. Wel je energie op peil houden? Drink dan minimaal 2 liter water per dag. Het zorgt voor een goede reiniging van je water en zorgt ervoor dat vele verschillende processen in ons lichaam actief blijven.

7. Gevarieerd eten in een sapje

Groenten en fruit bevatten belangrijke vitamines en stoffen voor ons lichaam en zorgen voor een goede gezondheid. Echter komt het vaak voor dat het niet zo lekker is als je gehoopt had. Wanneer je je eigen sap maakt met verschillende soorten fruit en/of groenten krijg je ontzettend veel goede vitaminen binnen. Een glas per dag komt je gezondheid al ten goede. Het beste van deze sapjes is dat fruit wat je los nooit lekker vond om te eten, nu wellicht heerlijk smaken in combinatie met een andere fruitsoort.

8. Matig alcohol

Zorg ervoor dat je alcohol met mate drinkt. Niet alleen de kater is vervelend, maar het is ook niet zo geweldig voor je gezondheid. Hoewel er wel inmiddels door verschillende onderzoeken is aangetoond dat een glas rode wijn per dag wel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Proost!
Echter als je geen alcohol drinkt begin er dan ook zeker niet aan.

9. De juiste baan

Je zal er niet altijd in de gelegenheid voor zijn, maar als je de kans hebt kies er dan voor om op zoek te gaan naar jouw droombaan. Een baan die aansluit bij jouw interesse en overeenkomt met jouw normen en waarden zal gegarandeerd werk zijn wat je graag doet en ook zal blijven doen. voordelige bijkomstigheid is dat ongezonde druk en stress vaak hierdoor een stuk minder zijn dan bij een baan die niet bij jou aansluit.

10. GENIET!

Wat je ook doet om je levensstijl te verbeteren, vergeet vooral niet om te genieten. Geniet van het proces, geniet van je vooruitgang en geniet van je behaalde doelen.

Bonustip

Merk je dat je moeilijk in slaap kunt komen, toch nog bepaalde klachten of snel last van spierpijn of krampen tijdens het sporten? Lees dan eens over onze magnesium producten, wellicht kunnen deze ook jou helpen.

Heel veel succes met jouw goede voornemens, en vergeet vooral niet te genieten!

Heb jij ons proefpakket al geprobeerd?

Maak kennis met onze magnesiumproducten tegen een lage prijs. Ervaar zelf of magnesium jou kan helpen aan een vitaler en meer ontspannen leven.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Gezond, fit en vitaal ouder worden...

We worden steeds ouder en daar zijn we uiteraard blij mee. Maar je wilt natuurlijk wel gezond en fit blijven, ongeacht of je nu 30, 50 of 90 bent. Daarom willen wij je wat handige tips meegeven om ook daadwerkelijk zo gezond mogelijk te blijven.

Met ons gratis E-book ontdek je:

Was dit waardevol voor jou? Deel het met jouw vrienden!

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Delen

Anderen bekeken ook...

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het E-book naartoe sturen?

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Gezond, vitaal & fit ouder worden" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book Gezond, vitaal & fit ouder worden... maar hoe doe je dat?

Inloggen

Vul je e-mail en wachtwoord in om in te loggen.